Zelfliefde en zelfzorg

Tips om te ontspannen

Tips om te ontspannen

 

Dat ontspannen belangrijk is dat snapt iedereen. De vraag is alleen: HOE doe je dat dan?

Luister ook zeker de podcast aflevering behorende bij deze blog.

Hieronder vind je tips op een rijtje:


– ONT-SPAN. Het woord zegt het al: haal spanning weg. Stap één als je wilt ontspannen is om knellende, strakke kleding uit te doen. Dat je beha uitdoen lekker ontspannend voelt dat weet elke vrouw, maar gooi ook je slip uit!

Dit brengt je meteen in contact met je Yoni en daarmee je vrouwelijke energie. 

Doe ook geen ‘spannende dingen’ als je wilt ontspannen. Denk aan het kijken van een enge film of iets buiten je comfort zone. Iets dat je nog nooit hebt gedaan is goed om je zelfvertrouwen te vergroten, maar niet om te ontspannen!


– Wat je verder kunt doen om te ontspannen is: NIETS. Of beter gezegd: NIET- DOEN, dus NIETS doen zonder S. NietS doen is namelijk voor veel vrouwen niet ontspannend maar irritant. 

Beter vind ik om je mindset te shiften naar een BALANS van DOEN en ZIJN. Plan je agenda dus niet propvol zodat er enkel tijd is voor actie. Zorg dat er ook tijd is om VOOR (of na) die actie even NIET te doen. Om na te gaan of je het wel wilt doen en zo ja, hoe je het wilt doen. Dit moment van NIET doen geeft ook ruimte om er voorpret (en napret) van te hebben.

Kortom: je hoeft niet te mediteren (al doe je dan ook wat..) je mag best veel DOEN in je leven. Dat hoeft niet ten koste te gaan van je ontspanning. MITS het dingen zijn waar je hart een sprongetje van maakt en je jezelf de TIJD gunt om het niet vanuit prestatie maar vanuit jij als persoon te doen. Het moet in alignment zijn met wie je bent (of wilt zijn).


– Keer in je lichaam.

Zoek je sensualiteit op! En doe uiteraard weer wat bij JOU past. En op dat moment. Of het nu dansen, seksen of een chocolaatje eten is….Prikkel je zintuigen. Vertraag. En doe het met liefdevolle aandacht.

Onverschilligheid is echt killing voor elke sensuele verbinding.


– Ik noem ademen apart omdat het ZO belangrijk is. Een verkeerde ademhaling speelt namelijk een belangrijke rol bij angst, paniekaanvallen, spierspanningen, hoofdpijn, vermoeidheid en depressie. Een snelle, oppervlakkige en onregelmatige ademhaling (borst of hoge ademhaling) kan een gevolg zijn van stress, maar ook juist stress veroorzaken.

Wat je dan moet doen? Ademen vanuit je buik. Een buikademhaling is rustig, regelmatig en onbelemmerd.

We leven vaak vanuit ons ‘bovenlichaam’ (ons hoofd), dus als je jouw energie/focus verplaats naar onderen dan maakt dat een wereld van verschil!

Dat is namelijk waar die vrouwelijke energie huist.


Buikadem oefening:

Ga plat op je rug op de grond liggen en leg je handen op je (onder)buik. Voel hoe je buik met elke inademing omhoog komt en bij elke uitademing weer terugzakt. (niet andersom!)


Veel liefs,

Elize

P.s Mocht je mijn hulp (en aanmoediging) willen, dan verwijs ik je graag naar de online cursus: Celebrate your sensuality! 

Deze cursus zorgt voor plezier, ontspanning en geeft je een boost in zelfvertrouwen en sensualiteit.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach