Vrouwelijkheid en sensualiteit Zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling

De zeven godinnen in elke vrouw

Welke godinnen schuilen er in elke vrouw?

Het boek Godinnen in elke vrouw van Jean Shinoda Bolen is één van mijn favoriete boeken over vrouwelijkheid/de vrouwelijke psyche. In de eerste feministische golf heeft dit boek vrouwen geholpen zichzelf en andere vrouwen beter te begrijpen en te bewegen tot sisterhood. Het boek groeide uit tot een echte klassieker in de vrouwenstudies en vrouwenliteratuur en ik raad elke vrouw aan om het te lezen!

– Ook mijn eigen tien moderne archetypen zijn grotendeels gebaseerd op dit boek.

 

De zeven godinnen


Godinnen zijn vrouwen met een sterk karakter en persoonlijkheid, die we kennen van religies en mythologieën. En ook al zijn ze eeuwenoud, ze zijn nog altijd relevant en kunnen je meer inzicht geven in jouw persoonlijkheid. Bolen beschrijft in haar boek de psyche van de vrouw aan de hand van de zeven Griekse godinnen. Door persoonlijkheidstypen te definiëren als goddelijke verschijningsvormen kun je jouw vrouwelijke bewustzijn en sacrale vrouwelijkheid herstellen. Iedere vrouw wordt bezield door meerdere vrouwelijke krachten/aspecten en al deze archetypen houden zowel een talent als een opgave in. Dit zijn de zeven vrouwelijke godinnen/archetypen van Jean Shinoda Bolen in ‘Godinnen in elke vrouw’:

 

De onafhankelijke godinnen zijn Artemis, Hestia en Athene

Deze godinnen zijn onafhankelijk omdat ze hun levensgeluk ontlenen aan het behalen van hun PERSOONLIJKE doelen.  Een Athena-vrouw stelt zichzelf een materialistisch doel, een Artemis-vrouw een idealistisch doel en een Hestia-vrouw een spiritueel doel.

De afhankelijke (ook wel kwetsbare) godinnen zijn Demeter, Persephone en Hera. De kwetsbare godinnen worden zo genoemd, omdat ze hun levensvervulling ontlenen aan RELATIES en om dat te doen moet je je kwetsbaar opstellen. Je bent bovendien afhankelijk van iets buiten jezelf om gelukkig te zijn. 

Aphrodite is de godin van de liefde, schoonheid en van de sensuele, seksuele vrouwelijkheid. Zij is de enige ‘transformerende’ godin. 


Weet jij al welk archetype jouw primaire type is?
Doe de gratis quiz!

Veel liefs,
Elize

Over de vrouwelijke archetypen

Ben jij helemaal excited om je verder te verdiepen


in jezelf en je vrouwelijkheid?Of course you are. Want zelfontplooiing vanuit je vrouw zijn is de meest leuke, interessante en waardevolle reis die je ooit zult maken! En ik ondersteun je daar uiteraard graag in. Dit zijn volgende stappen die je kunt nemen:

Tip: Bekijk de boekenlijst

In het bijzonder raad ik je het boek Godinnen in elke vrouw aan van Sean Shinoda Bolen, want dit boek vormde grotendeels de inspiratie voor de tien vrouwelijke archetypen

Tip: Luister de Fempower podcast

Je kunt gratis luisteren via de website en je vindt mij ook terug op Spotify en Itunes. Schenk voor jezelf een glas champagne of koffie/thee in en neem een momentje voor jezelf ❤️

Tip: Schrijf je in voor een vrouwencirkel

Elke maand organiseer ik een online fempower cirkel want verbinden met andere vrouwen is een super LEUKE en waardevolle manier om je vrouw zijn verder te ontdekken en versterken!

Tip: Stap in de online cursus 

Ben jij het type om gelijk ALL-IN te gaan -zoals mij 😉? Dan nodig ik je heel graag uit voor de online cursus Vrouwelijke kracht.  Deze cursus ben ik momenteel met veel plezier aan het creëeren omdat ik merkte dat er een tool ontbrak om de wijsheid en krachten van de typen daadwerkelijk toe te passen en te belichamen. Omdat ik de cursus nog aan het ontwikkelen ben krijg je  een pre sell korting EN een jaar lang gratis toegang tot de vrouwencirkels die ik hierboven noemde!

Liza: ” Door de cursus ontdek je jouw blinde vlekken – jouw kansen én schaduwkanten-, doorbreek je wat jou kleinhoudt en versterk je jouw eigenheid en talenten.

Word ook de vrouw van je eigen dromen en leef jouw droomleven! “

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach