Vrouwelijkheid en sensualiteit Zelfliefde en zelfzorg Zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling

Acht burlesque lessen voor het dagelijks leven

Eliza Kama

Over burlesque

Misschien wist jij het nog niet, maar ik danste tien jaar lang als burlesque danseres  op vele podia en had zelfs mijn eigen burlesque bar. Ook ontwikkelde ik Burlesque Fitness en run ik nog altijd mijn bedrijf Kama Burlesque met workshops en shows.

Met het geven van burlesque cursussen en het optreden ben ik inmiddels al jaren gestopt maar wat ik leerde van burlesque en hoe dit mij nog altijd helpt in mijn dagelijkse leven en als, vrouw coach en ondernemer, DAT deel ik graag met je in deze blog en podcast aflevering 10.

Burlesque tips voor het dagelijks leven
 

1. Neem jezelf maar wat minder serieus

Burlesque leerde mij om mezelf en het leven niet zo forking serieus te nemen. Toen ik de transformatie wilde maken van burlesque juf naar coach, en vrouwen wilde coachen die in mijn ogen al héél veel hadden bereikt, nam ik vooral HUN zo serieus dat ik het mezelf veel te moeilijk maakte.

Ik deed ZO mijn best om een heel ‘chique, goed en serieus’ traject te ontwikkelen, dat dit alle plezier uit mijn werk zoog. Het hoeft niet ZWAAR te zijn om resultaat te hebben. Het traject hoeft niet super DIEP en heftig te zijn om een grote transformatie te kunnen bewerkstelligen.  Het leven is al zwaar genoeg, ik geloof ik flow en luchtigheid.

2. Ga voor positiviteit. HAVE FUN! 

Positieve, vrolijke, enthousiaste energie is SUPER aantrekkelijk. Niet alleen vinden mensen je aantrekkelijker (en dus ook jouw klanten), maar posivitieve energie zorgt ook voor die GOOD VIBES waardoor jij mooie dingen kunt creëeren.

Zorg er dus voor dat jij weet wat jou in deze stemming brengt en doe dat elke dag! Voor mij is dit bijvoorbeeld elke dag even dansen 💃🏻

3. Ga niet voor perfectie, maar waak wel voor onverschilligheid

Burlesque is een sensuele dans. En de vijand van sensualiteit is…onverschilligheid. Laksheid. En dit is in mijn ogen ook de vijand van zelfliefde en liefde in het algemeen. Think about it: op het moment dat jij zelfs niet meer BOOS wordt op je partner, maar totaal emotieloos en onverschillig bent, dan is de liefde ECHT voorbij. En als jij totaal geen moeite doet voor jezelf en/of je klant, dan word het ook niets natuurlijk.

NIEMAND heeft profijt van onverschilligheid. Daar geloof ik heilig in. Dit betekent absoluut niet dat je perfect moet zijn, verre van, maar wel dat je iets met zorg en liefde moet doen. Voor jezelf en anderen. Dus niet; ik doe iets GOED, of ik doe het niet. Maar, Ik doe iets met LIEFDE EN ZORG, of ik doe het niet.

4. Verbinding is ALLES 

Verbinding is ALLES, met jezelf en anderen. En dat zet ik nog dagelijks in. Door burlesque heb ik niet alleen het lef en zelfvertrouwen op ruimte in te nemen en zichtbaar te zijn, maar maak ik ook heel gemakkelijk een diepe connectie met mensen én met mezelf.

Vraag je af: maak jij écht verbinding met mensen (en jezelf)? Op een manier dat bij jou past? Of post je maar wat op seociale en media en modder je maar wat aan?

5. Vertragen en versnellen: het moet in balans zijn

Op het podium is het altijd mooier om snelle en langzame dansmoves af te wisselen. Yin en Yang. 

En daar moet je jouw eigen evenwicht in vinden. En bij twijfel: altijd vertragen. Dat houd ik ook als ondernemer, moeder en coach in mijn gedachten.

Niet vanuit stress en paniek snel een beslissing nemen, maar JUIST dan, op de rem trappen.

6. Stap in jouw Uniciteit

Men onthoudt niet de mooiste vrouw, maar de vrouw die hun raakte. Niet door haar uiterLIJK, maar haar uitSTRALING. Door hoe zij verbinding met hun maakte, EN; door hoe zij anders dan anders was. Ook dit houd ik altijd in gedachte als ondernemer: hoe ik kan ik me onderscheiden? Wie ben ik, waarin ben ik anders dan de rest? Waar ben ik écht goed in? en hoe kan DAT in de kijker zetten?

 

It’s all about being YOUnique. 

Een stripper die ik ken heet trouwens zo, hahahaha

7. Ontwikkel je eigen DING

Ik ontwikkelde voor mijn eigen burlesque cursussen eigen dansbewegingen en poses. Ik gaf alles zelf benamingen, waardoor er nu jaren later nog dames zijn die als ik ze tegenkom in de supermarkt en zeg; FLAMINGO of BOOTY POSE, zij spontaan in een burlesque pose springen 😆

Verder ontwikkelde ik ook de yin en yang methode en poses, de tien sensuele archetypes en burlesque fitness. Een unieke work out gebaseerd op burlesque.

Dit is allemaal MIJN intellectual property zoals het zo mooi heet. En dat is altijd veel waardevoller dan een copy van iemand anders zijn creatie. Creëer je eigen ding!

8. Er zijn geen regels, alleen zelfopgelegde grenzen

Burlesque is een dansstijl, maar unlike andere dansstijlen zijn er geen vaste danspasjes of regels. En daarom vond ik het zo leuk.  Het geeft je de vrijheid om volledig jezelf te zijn en te dansen vanuit wie JIJ bent.

Er if you think about it, is dat ook zo in het leven: naast wetten waar ze ons aan moeten houden zijn er eigenlijk helemaal geen regels. Alleen zelf opgelegde grenzen. Doorbreek ze, make your own rules en geloof mij; daar vind je de vrijheid.

Zowel in het ondernemerschap als op alle andere vlakken van mijn leven ging alles pas volop stromen toen ik die (zelf)opgelegde, of maatschappelijk opgelegde conditioneringen, stereotypen en rollen losliet.


Laat los wie je denkt te moeten zijn en word VOLLEDIG jezelf

 

Wil jij de kunst van burlesque leren, je zelfvertrouwen vergroten, de connectie met je lichaam en zelfliefde versterken, je super sensueel voelen, veel plezier beleven en je vrij voelen jouw meest stralende zelf te zijn?

Dan is de Kunst van Vrouwelijke Kracht online cursus echt iets voor jou!

Al 100-en vrouwen volgden deze cursus en zijn er ontzettend blij mee: ” LIFE CHAnging, bevrijdend en grensverleggend, met als resultaat – zelfliefde, passie, plezier! Ik voel me begeerlijker, gelukkiger, positiever ” aldus dames die in de academie zitten.

Liefs, Elize

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach