Zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling

Dit is waarom jij je niet écht, blijvend zelfverzekerd voelt

Dit is waarom jij je niet echt (blijvend) zelfverzekerd voelt

 

Zelfvertrouwen is een manier van ZIJN, niet een manier van DOEN.

De eerste mogelijke reden waarom jij geen blijvend zelfvertrouwen ervaart is dan ook omdat je enkel dingen DOET om je zelfvertrouwen te boosten, maar niet werkt aan jouw ‘zijn’, aan je innerlijk.

Zelfvertrouwen leunt op een sterke fundering van vertrouwen hebben in jeZELF. In je ziel.

Daarom dat prestaties, meer geld, een nieuwe look of relatie, je zelfvertrouwen enkel TIJDELIJK laat groeien. Je ego geniet ervan en dat geeft een boost in zelfvertrouwen, maar al snel ben je terug bij. 

Het ego is dan ook onverzadigbaar. Het is nooit genoeg.

Andere redenen dat het je ontbreekt aan blijvend zelfvertrouwen :
 
  • Je bent niet eerlijk, naar jezelf en anderen toe. Je draagt bijvoorbeeld een ‘harnas/masker’ om je hart te beschermen en  doet je dus anders voordat dan je werkelijk bent. 
  • Je komt afspraken (in de eerste plaats met jezelf) vaak niet na. “Morgen ga ik dat doen ” en dan doe je het niet. Je liegt tegen jezelf en dat doet afbreuk aan het vertrouwen dat je hebt in jezelf, aka zelf-vertrouwen.
  • Je hebt veel kennis over zelfvertrouwen, maar niet de vaardigheden. Kennis is super, maar waardeloos als je er in de praktijk niets mee kunt. Wees ook weer eerlijk naar jezelf toe: beschik jij over de sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden die nodig zijn om zelfverzekerd door het leven te gaan? Kun jij bijvoorbeeld op een rustige, duidelijke manier je grenzen aangeven en nee zeggen? Kun en durf jij je authentieke mening te uiten? Of houd jij vaak je mond? 
  • Wees ook consistent en kom in ACTIE. Anders kom je geen stap vooruit. Concreet voorbeeld: een standaard tip voor meer zelfvertrouwen is om jezelf uit te dagen door uit je comfort zone te komen. Aan deze kennis zal het je vast niet ontbreken. Maar, DOE je het ook effectief? Wanneer was de laatste keer dat jij een grote stap buiten je comfort zone nam? Zelfvertrouwen is als een spier. Je moet die blijven trainen, anders wordt ze weer slap 😉
  • Wat ook kan is dat je gebrek aan kennis en/of vaardigheden hebt, omdat je niet all-in gaat. Je kunt gratis e-books downloaden tot je een ons weegt of blijven investeren in boeken van 20 euro (zo ben ik ook begonnen), maar er komt een punt dat het tijd is om een level hoger te gaan. Jouw leven van zelfvertrouwen gaat hand in hand met de mate waarin jij in jezelf durft te investeren. (tijd en geld). 
  • Hoeveel tijd en geld is jouw geluk en zelfvertrouwen je waard? Ga je excuses maken of ga je ervoor? Vervang: “ik kan dit niet betalen, met HOE ga ik dit betalen?” DAT is de mindset van zelfverzekerde mensen. Ze zijn positief en oplossingsgericht
  • Nog een reden dat je geen zelfvertrouwen hebt kan zijn dat het je ontbreekt aan richting: je weet niet wat je doelen zijn en/of hoe je deze kunt bereiken.
  • En tot slot je wat ik ontzettend vaak zie: je weet niet wie je zelf écht bent. Je kent enkel je ego, het beeld dat je aan de buitenwereld laat zien, maar je weet niet wie je diep van binnen bent. Vraag jezelf af: weet jij wat jou echt JOU maakt? Wat jouw schaduwkanten zijn en je talenten? Je dromen? Wat geef je energie? En wat juist niet? Zelfkennis is KEY. 
 
Kom in actie
 

Ik zei het hierboven ook al: om next level confidence te krijgen moet je wat laagjes dieper gaan graven in jezelf. 

Eén van de methodes dat ik hiervoor gebruik zijn de tien sensuele archetypes.

Deze archetypen helpen je om een meer volledig beeld te krijgen van wie jij bent (als vrouw), schijnen een licht op waar er voor jou kansen liggen om je verder te ontwikkelen en helpen je uit te groeien tot de beste, meest zelfzekere versie van jezelf.

Blijvend zelfvertrouwen op hoog niveau. Inside and out. Daar breng ik je graag naar toe.

Want DAT gaat ervoor zorgen dat alles volop gaat stromen, zakelijk, romantisch en persoonlijk.

Het heeft mij ruim tien jaar gekost om alle methodes te onderzoeken en ze te filteren.

En enkel de zaken die écht werken (en wetenschappelijk bewezen zijn, zoals NLP, voice dialogique, EFT en meer) vind je terug in mijn coaching en de online cursus The Art of Confidence & Sensuality.


Wat jij NU concreet kunt doen als eerste stap?
 
  • Doe de gratis sensuele archetypen test deze link
  • Heb je die al gedaan, volg je mij al langer, voel je dat je écht een deep dive in jezelf wilt doen zodat je volledig tot je recht kunt komen op ALLE vlakken in je leven?

Onderneem dan nu grootse actie: Koop de cursus en start meteen!

De beste tijd om aan jezelf te werken was jaren geleden, the second best time, is NOW.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach