Daten & relaties Vrouwelijkheid en sensualiteit

GLOW: De formule om een geweldige flirt te zijn

GLOW: het recept om een geweldige flirt te zijn.


Flirten is niet verleiden of overtuigen, maar ontdekken.

Het is een communicatievorm met als enige doel dat de ander EN jij zich na de ontmoeting beter voelt over zichzelf.

Goede flirts zijn succesvoller, zowel zakelijk als privé, omdat ze sociaal, zelfverzekerd, geliefd en populair zijn.

Ze hebben een hogere gun factor, wat betekent dat mensen hun meer succes en geluk gunnen en daar ook actief aan bij willen dragen. 

Ben jij een goede flirt, dan voel je je gesteund, gezien en geliefd. En zo willen we ons allemaal voelen toch?


De GLOW formule helpt je om een geweldige flirt te worden:


DE GLOW FORMULE:

G: Glimlach! En GENIET in het moment

We glimlachen (onbewust) vaak bar weinig naar anderen. En daarmee kun jij je dus ook meteen positief onderscheiden. Smiling is your most effective calling card tijdens het flirten. Het zorg ervoor dat je positieve energie en toegankelijkheid uitstraalt en zo kunnen je makkelijker verbinding maken.

Extra tip: Glimlach ook bewust als je met iemand aan de telefoon praat. Je klinkt dan automatisch aantrekkelijker.

Tot slot: Mensen linken een glimlachen ook aan zelfvertrouwen. Sooooo smile a lot!

Naast glimlachen is het ook belangrijk om je tijd te nemen. Vertraag. (Adem rustig in en uit). Als je gehaast bent kun je niet in het moment aanwezig zijn en laat dat nou net zijn waar flirten bestaat; IN HET MOMENT. Alles en iedereen rond jou en je ‘flirtee’ lijkt te verdwijnen. De tijd lijkt stil te staan.

Focus je dus ook puur op diegene. Laat je niet afleiden en ga niet multi tasken. (pak bijvoorbeeld nooit je gsm)

GENIET verder van ALLES. Zoals je eten, de omgeving, je gesprekspartner. Iemand die geniet straalt positieve energie uit en dat is iemand waar we bij willen zijn.


L: Luister en Level. En.. LESS IS MORE.

Luister aandachtig. Niet alleen met je oren, maar ook met je ogen. Wat zegt iemands zijn/haar houding? Laat merken dat je iemand ECHT hebt gehoord door eventueel iets te herhalen dat diegene heeft gezegd: “Wat je daarnet zei over ….. dat vond ik echt interessant. Kun je daar mee over vertellen?” Als je ‘luistert’ met je ogen kun je bovendien veel meer te weten komen over iemand. Als je vriendin bijvoorbeeld met haar handen over haar armen wrijft, kun je zeggen; “Heb je het misschien koud? Zal ik een dekentje voor je pakken? Of zullen we binnen gaan zitten?”

Door goed te luisteren maak je een diepere connectie en door te levellen voelen mensen zich sneller op hun gemak. Wat bedoel ik met levellen? Levellen betekent ‘gelijktrekken’, maar ik bedoel meer op dezelfde golflengte komen. Dit kun je onder andere doen door iemand (subtiel) te spiegelen en ervoor te zorgen dat je gelijkwaardig bent. Voorbeeld: Als hij staat en jij zit, ga dan ook staan.

Onthoud: Een goede flirt is niet alleen positief, aandachtig en een goede luisteraar maar ook empathisch en opmerkzaam. Een goede flirt weet mensen op hun gemak te stellen.

Empathie en opmerkzaamheid zijn twee kenmerken van een goede flirt.

Uiteraard betekent levellen ook dat je kijkt of je überhaupt op dezelfde golflengte zit. Wil hij seks en jij niet? NEXT. Is hij lomp, racistisch of hebben jullie gewoon niets gemeen en val je bijna staand in slaap? NEXT.

 

Less is more:

Doe ook zeker niet te veel tegelijk. Multi taksing is no go  en prikkel niet alle zintuigen tegelijk. Maar 1 voor 1, met tussenposes: Raak hem even aan. Zeg daarna iets leuks en stel een vraag. Luister naar het antwoord. Ruik aan je eten. Proef intens. Maak een grappige of flirty opmerking. Raak jezelf even subtiel aan en kijk daarna naar hem/haar (of knipoog).

Zintuig per zintuig maak je verbinding. DAT is sensualiteit. En je doet het vanuit rust en zelfvertrouwen. En dat is het verschil tussen overdonderen en verwonderen.

Onthoud ook dat het een uitwisseling is. GEEN uitzending/monoloog. Vrouwen gaan soms uit nervositeit heel veel en snel praten, grap na grap tappen of al hun (werk)prestaties opnoemen.

Dit maakt je echter niet interessant, maar irritant. Mensen krijgen het gevoel dat je egocentrisch bent, ook al komt het niet voort uit arrogantie, maar onzekerheid.

Vertel liever niet te veel. Een vleugje mysterie is super sexy.


O: Oogcontact en wees Open en Ontspannen

Maak oogcontact want dat zorgt niet enkel voor een intieme verbinding, maar straalt ook zelfvertrouwen uit. En denk ook aan een OPEN houding. Niet alleen door niet met je armen over elkaar te zitten. Maar ook mentaal. Have an open mind and heart. Geef iemand een kans. Stel OPEN vragen. En deel ook dingen over jezelf.

Less is more betekent niet dat je een gesloten boek of afstandelijk moet zijn!

Wat zeg je dan wél? Wees open over wie je bent, waar je voor staat, wat je belangrijk vindt. (Je waarden) en deel eventueel enkele praktische details zoals je werk. Eigenlijk is geen enkel topic echt off limits, maar ga niet te DIEP in een topic. Het is flirten, geen therapiesessie. Houd het luchtig.

Praat verder ook vooral ook over wat jij LEUK vindt, waar jij ‘aan’ van gaat, want dat ontspant en tovert een glimlach op je gezicht en is super aantrekkelijk.


W: Wees warm. En, een beetje WILD!

Wees vriendelijk, toon interesse en wees dankbaar en attent. Strooi met complimenten.

En een goede flirt voelt ook aan wanneer ze de warmte kan opvoeren van standje 3 naar 6 (of hoger…) Zij kan van mild naar wild gaan op een natuurlijke manier.

Wees dus niet bang om wat spice toe te voegen. Speel met de grenzen. Plaag een beetje. Daag uit. Neem jezelf ook vooral niet te serieus en DURF net even wat meer dan normaal. Trek jezelf uit de comfort zone, doe net even wat gekker/wilder dan je in een normaal gesprek zou doen.

 
Ben jij er klaar voor om AL jouw vrouwelijke krachten te ontluiken en vanuit plezier te gaan daten, zodat jij een divine masculiene man kunt aantrekken?

– Stap dan in de online cursus: De kunst van vrouwelijke kracht
– Of vraag een adviesgesprek aan als je interesse hebt in één op één coaching


Tot snel! 

Liefs, 

Elize


Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach