Daten & relaties

Voorkom deze veelgemaakte dating fouten

Voorkom deze veelgemaakte dating fouten

Niemand wil voor eeuwig single zijn. Daar zijn we als mens niet voor gemaakt.

Maar daten anno 2023 is niet zo makkelijk. Zeker niet als moderne vrouw, die hunkert naar een meer traditionele relatie. Een relatie waarbij er tijd wordt genomen om elkaar te leren kennen, OFFLINE, waar de man de vrouw echt het hof maakt, in plaats van ‘Netflix en chill’.

“Zijn die mannen er nog wel?” is een vraag die ik veel krijg. Mijn antwoord: Absoluut!

Geef dus ook zeker niet op na een paar negatieve of teleurstellende ervaringen. Daten is a numbers game dus geef niet op.

En: settle ook niet voor minder dan je waard bent.


We kunnen echter niet alle schuld leggen bij de tijden waarin we leven of de mannen. We maken zelf ook veel fouten, waardoor we de fijne mannen die we willen, wegjagen.

Hieronder en in podcast #62 deel ik daarom veelgemaakte fouten met je, zodat jij ze kan voorkomen.

Ik gaf deze fouten een ‘gezicht’ en verdeelde het in vijf typen vrouwen.

In welke herken jij je?


The bitch

Een fout die veel vrouwen maken is dat ze nadat ze gekwetst zijn, een muur om hun hart bouwen. Ze worden afstandelijk en kil. The Get them before they get me mentaliteit is een zeer vernietigende houding die ervoor zorgt dat je eenzaam achterblijft. Want een fijne man heeft geen behoefte aan jouw hardheid.

Het soort man dat bij je blijft is een man die even hard is -wat zorgt voor een continue gevecht tussen jullie- OF een man die het wel fijn vindt om een relatie te hebben waarin jij hem commandeert en alles regelt. Deze laatste man zit in zijn ongezonde vrouwelijke energie. En laat dit nou net zijn wat ‘sterke’ vrouwen NIET aantrekkelijk vinden.


The one of the guys

Dit zijn de vrouwen die zich profileren als one of the guys. Ze willen de vrouw zijn in de relatie maar weten niet goed hoe. Dus ze eindigen als buddy in plaats van queen. Een man hoeft echter geen nieuwe beste vriend, hij wil een partner en een wifey.

Hij wil met jou niet boeren op de bank en op zondag naar voetbal kijken, hij wil je aantrekkelijk vinden als VROUW. Kortom: Voorkom de friendzone, stap in je vrouwelijkheid.


The needy girl

De needy girl heeft continue bevestiging en goedkeuring nodig. “Vind je me mooi?” “Doe ik het wel goed?” “Wanneer kan ik je weer zien?” “Mis je mij ook?”

Het zijn ook de dames die zich volledig op iemand storten en vrij wanhopig zijn.

“Ik keek zo uit naar deze date, ik heb me 3 uur lang klaargemaakt”. Dit vertelt een man één ding: ze heeft geen leven. Ik ga al mijn vrijheid verliezen. En als ik haar dat niet geef, gaat ze zeuren en klagen.

Maak niet de fout om je leven te vormen rond je dates, het hoort andersom te zijn. Zorg dat je COMPLEET gelukkig bent, alleen. Een man hoort een fijne aanvulling te zijn op je leven, geen noodzaak.


De Stoeipoes

Deze vrouw duikt al op date één met een man het bed in. Ze houdt zichzelf voor dat ze ‘gewoon van seks houdt’, maar in werkelijkheid denkt ze dat ze op die manier de man aan zich kan binden. Little does she know, dat een man misschien eerst denkt: Yes, ze kon mij niet weerstaan! Maar daarna al snel denkt: Wacht eens even, als ze met mij op dag één in bed duikt en mijn charmes niet kon weerstaan, dan doet ze dat waarschijnlijk vaker en dat stelt me niet bepaald gerust dat ze mij trouw zal zijn. Ook zegt het niet veel goeds over haar self control.

Bovendien begint hij zich af te vragen of je jouw seksualiteit misschien inzet om iets te verdoezelen. Wie ben jij zonder je stoeipoes persona?

Mannen willen niet enkel fysiek gestimuleerd worden, maar ook mentaal en spiritueel.

Speaking of spiritueel, het is slechte spirituele hygiëne om iemand die je amper kent zo dichtbij (of letterlijk IN) jou te laten komen. Bescherm jezelf, jouw Yoni en jouw hart en heb niet zomaar met iemand seks.


The Good girl aka pushover

Deze dame maakt het de man veel te gemakkelijk!

“Hey schat, ik zou je ophalen maar kun je ook naar mij komen?”. “Ja hoor, tot zo!”

Terwijl hij een auto heeft en jij een tram moet pakken of 30 euro kwijt bent aan een taxi…

We denken dat we lief en attent zijn, maar we zijn eigenlijk push overs. Resultaat: De man is niet uitgedaagd en respecteert je minder. En trouwt uiteindelijk met de vrouw die meer bitch in zich heeft en niet altijd JA op alles zegt.


Wil jij je vrouwelijke kracht en pracht volledig belichamen, zodat je vanuit zelfvertrouwen en plezier kunt daten en jij een divine masculiene man kunt vinden?

Dan is de online cursus De kunst van vrouwelijke kracht voor jou.

Word je liever persoonlijk door mij begeleid?

Dan kun je een adviesgesprek aanvragen voor 1:1 coaching!


Veel liefs,

Elize

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach