Vrouwelijkheid en sensualiteit

Wat kun je doen om je vrouwelijker te voelen?

Wat kun je doen om je vrouwelijker te voelen?

 Ik krijg deze vraag gemiddeld één keer per week 😉

 

Note: met zich ‘vrouwelijker’ voelen, bedoelen ze eigenlijk: Hoe kan ik mijn yin energie opwekken/ in mijn yin energie keren? Deze energie zorgt voor rust en verbinding en is het tegenovergestelde van Yang energie.

 

Ik geef je daar uiteraard graag tips voor, maar voordat we in de tip duiken, is het belangrijk om even toe te lichten wat het verschil is tussen yin en yang.

 


Over yin en yang

Yin wordt benoemd als het vrouwelijke in het universum en yang als het mannelijke. Belangrijk is om hierbij te vermelden dat deze energieën geslachtsloos zijn. Ik als vrouw draag yin èn yang in mij.

 

Je streven moet dan ook nooit zijn om helemaal YIN te worden. Want je hebt beide nodig. Ze versterken elkaar. Ze hebben elkaar nodig. Het gaat om het vinden van een evenwicht hierin dat voor JOU fijn voelt.

 

Yin en yang en sensualiteit vormen dé rode draad doorheen mijn highest self coaching traject en online academie dus ik zal hier in de volgende podcast afleveringen nog veel uitgebreider op in gaan.

 

 

Maar voor nu terug naar de vraag die ik kreeg:

Wat kun je DOEN om je vrouwelijker te voelen?

 

 

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: NIETS. Doe gewoon even niets.

Juist het doen, de actie, het altijd maar bezig zijn, is Yang. 

Extra tips:

 

  • Vind je niets doen héél lastig, VERTRAAG DAN.

Letterlijk. Adem langzamer. Beweeg langzamer. Trap op de rem en sta stil. In het moment. Wat hoor je? Wat zie je? Wat ruik je? Hoe voel je je? Observeer. Merk op. Zonder er iets aan te willen doen.

 

  • En nog een tip: maak verbinding met jezelf. Leg bijvoorbeeld een hand op je hart en een hand op je onderbuik en adem rustig in en uit

Of maak verbinding met jezelf door een fijne bodylotion te nemen en jezelf langzaam en bewust in te smeren. Alles waardoor je verbinding met jezelf maakt is goed.

 

  • Laatste tip voor nu: geef jezelf een compliment over iets anders dan wat je doet of hebt gedaan. Dus niet: wat goed dat je zoveel van je to do-list heb gedaan vandaag, maar bijvoorbeeld: ” wat ben je toch een lieve vrouw!” 
 
Ik wens je veel liefdevolle yin momentjes toe!

Liefs, Elize

 

P.s Dit is de samenvatting van podcast aflevering #3. Beluister deze aflevering hieronder of zoek naar de Elize van der Plas Podcast op jouw favoriet podcastapp!

 

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach