Vrouwelijkheid en sensualiteit

Negen tips om je elke dag sensueel te voelen

Negen tips om je elke dag sensueel te voelen

  1. Geef jezelf de goedkeuring om sensueel te zijn.

Je doet er niets mis mee. Sterker nog, sensuele vrouwen maken de wereld mooier. Het zijn zelfverzekerde, gelukkig en ontspannen moeders, partners, ondernemers, dochters en vriendinnen.

Geef jezelf dus elke dag de goedkeuring om sensueel te zijn met het mantra: Ik ben een sensuele vrouw en ik heb het recht om daar volop van te genieten.

 

2. Neem de zelf-verwenning mindset aan

Zelfvertrouwen bouw je op door het vertrouwen in jezelf te vergroten.

Zelfliefde door de verbinding met jezelf te vergroten.

Sensualiteit door je zintuigen te verwennen.  

Om je elke dag sensueel te voelen is het dus een must om de mindset aan te nemen van pleasure en plezier. Ik noem het de mindset van zelf-verwenning.

Vraag je niet af hoe jij je sensueler kunt gedragen of kleden, maar vraag je af hoe jij jezelf kunt verwennen. Gun jezelf genot en plezier en zwelg erin. Baad erin, adem het, ervaar het.

Doe het voor je ziel, niet je ego. En dat betekent dus dat het niet enkel bestaat in relatie tot andere mensen Zie het niet als optreden of vertoning, maar als manier van zijn en leven. Het is wie jij bent, geen rol dat je speelt.

Een grote fout dat vrouwen dan ook maken is hun sensualiteit pas ‘aanzetten’ als ze bij anderen zijn. Doe het in eerste plaats voor jezelf. Dress up for you. Maak jezelf op voor JEZELF. Draag mooie lingerie, om je EIGEN ogen te strelen.

 

3. Slow the F down. Laat jouw Yang je Yin ondersteunen.

Een sensuele vrouw is sterk in haar yang èn yin energie. Zij weet wanneer te versnellen en te vertragen. Dat laatste hebben veel vrouwen echter moeite mee en daardoor staan ze hun eigen vrouwelijke energie en sensualiteit in de weg.

Door vanuit een yang structuur ochtend,- en avondrituelen te ontwikkelen kun je vertraging/ontspanning inbouwen. Yang is de structuur, yin is de invulling. Door heldere routines in te bouwen kun jij je, zonder schuldgevoel, vrij en veilig voelen in je yin energie.

 

4. Doe niets onverschillig

Daarnaast is het belangrijk dat je beseft dat ALLES een godinnen ritueel kan zijn. We denken bij rituelen soms aan heel grootse dingen of juist aan oppervlakkige ‘one size fits all’ dingen zoals een bad nemen en je nagels lakken, maar er schuilt schoonheid, sensualiteit en genot in alles. Je moet er alleen je ogen voor openen. Leef bewust in het moment en doe de dingen met liefde en overgave, nooit onverschillig.

Zo vind je genot in de dingen die je dagelijks doet: eten, drinken, wandelen, werken, slapen, praten, luisteren. Door dankbaarheid en vreugde te voelen door iets ‘kleins’ als het horen van fluitende vogels of lachende kinderen terwijl je naar je auto wandelt, laad je jouw sensuele energie op.

 

5. Maak een diepe verbinding met jezelf

Sensualiteit schuilt niet enkel in genieten en vertraging, maar ook in verbinding. Maak dus elke dag bewust liefdevol verbinding met jezelf door bijvoorbeeld te journallen, mediteren, lezen, jezelf liefdevol aan te raken of door te dansen.

Een onmisbare manier van verbinding maken met jezelf is ook het doen van spiegelwerk. Zoek jezelf op in de spiegel, ELKE DAG. Kijk naar jezelf met liefdevolle ogen, laat zijn wat er opkomt en zeg iets liefs.

Kortom: Ontwikkel en onderhoud een sterke connectie met ALLE lagen van jezelf: mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch. Pas als je VOLLEDIG in verbinding bent met jezelf op al deze dimensies, ga je ècht sensualiteit voelen op het hoogste niveau.

 

6. Bescherm je zintuigen

Waar je naar luistert, wat je ziet, ruikt, proeft, kortom: alles wat je tot je neemt heeft effect op hoe jij je voelt. Wees dus waakzaam en kritisch over wat je toelaat. Bescherm je zintuigen zodat jij je veilig voelt in je sensualiteit.

Practise safe seks AND safe sensuality!

 

7. Omarm Kama

 Kama is een levensdoel in het Hindoeïsme en staat kortweg voor sensueel genieten. Kama liet mij inzien dat genieten een proces is, een reis. Geen eindbestemming.

Vier dus niet pas je ‘win’ als je een doel hebt behaald, maar vier alles. Vier het PROCES. (Ja, dus de teleurstellingen en lessen).

Het voor,- tijdens,- en nagenieten van dingen zorgen voor een boost aan positieve, sensuele energie. Wil je bijvoorbeeld uiteten met een vriendin? Geniet dan al van de voorbereiding. Van het zoeken en kiezen van een restaurant, tot het overleg met haar, het bestuderen van het menu op de website, het kiezen van je outfit etcetera. Als je pas geniet in het moment zelf, laat je veel kansen liggen.

 

8. Wees creatief en streef naar verwondering en inspiratie

Sensualiteit laat zich niet afdwingen. Het schuilt niet in veel doen of de beste of mooiste zijn, maar floreert door liefdevolle aandacht, authenticiteit, creativiteit en opgewekte speelsheid.

Het is de shift van jezelf motiveren of zelfs forceren naar inspireren en creëren. Laat je als een kind inspireren en verwonderen door zijn/haar omgeving. Luister naar je hart. Wees creatief, nieuwsgierig en positief. Doe dingen met als doel om je vervuld te voelen in plaats van succesvol.

 

9. Doe niet moeilijk en multi task niet

 Er is een groot verschil tussen moeite doen en MOEILIJK doen.

Vraag jezelf af: Kan dit leuker of mooier? EN: Kan dit simpeler? Waardevol en simpel kunnen perfect samengaan. Eenvoudigheid en genieten gaan vaak hand in hand.

Wanneer het op sensualiteit aankomt is multi tasking dan ook uit den boze.

In plaats van al je zintuigen tegelijk te prikkelen (of die van een ander) kun je het beter één voor één doen. Neem je tijd. Verleiden of verwennen, jezelf of een ander, hoort geen overrompeling te zijn maar een ONTDEKKING.

 

Wil jij jezelf en je sensualiteit (her)ontdekken?


Veel liefs,

Elize

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach