Vrouwelijkheid en sensualiteit

Drie tips om je elegantie te vergroten

Drie tips om eleganter te zijn

Elk vrouwelijk archetype is een unieke expressie van vrouwelijke energie en kracht, waar we allemaal toegang tot hebben. 

Door alle tien archetypen minimaal een beetje te kunnen belichamen vergroot je zelfvertrouwen en sta je evenwichtig en  VOLLEDIG in je vrouwelijke kracht.


De elegante dame

 

In deze blog zoom ik graag in op de Elegante dame. 

De Elegante dame ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. ALLES aan haar straalt klasse en elegantie uit. Niet alleen haar kleding, make up en kapsel, maar haar hele ZIJN. Ze is welgemanierd, beheerst en attent. De elegante dame is ook ingetogen.

Verwar haar beleefdheid, kalmte en ingetogenheid echter zeker niet met onzekerheid, verlegenheid of nederigheid.

De Elegante dame kent haar waarde maar al te goed en is sterk geankerd in zichzelf. Dat is dan ook waar haar innerlijke rust vandaan komt en waarom ze niet snel uit haar lood geslagen is.

Je zult een elegante dame nooit haar geduld zien verliezen in het openbaar. Ze houdt altijd de eer aan zichzelf. ‘Charm to disarm’ en ‘Kill them with kindness’ is waar zij bij zweert.

En ze zegt dan misschien niet veel, maar WAT ze zegt is altijd zeer waardevol, interessant, motiverend, oprecht en behulpzaam. En het feit dat ze sociaal en slim is, maar niet de nood voelt om haantje de voorste te zijn en het laatste woord te hebben, maakt haar NOG aantrekkelijker.

Ben jij elegant?

 

Eén van de grootste krachten van de Elegante dame is uiteraard haar elegantie. Zij weet de aandacht naar zich tot te trekken op een heel ongedwongen, fijne manier. Ze is populair en geliefd, want mensen zijn graag bij haar in de buurt én respecteren haar.

Wil jij je elegantie vergroten? Hieronder geef ik ik je drie tips die je direct kunt toepassen.

Zo vergroot je jouw elegantie:

Tip 1: Wees beleefd

 

Say please and thank you. Pak niet zomaar het laatste stukje taart. Deel met anderen. “Nee, geen FUCK off zeggen tegen je broertje”. “Laat die oudere mevrouw maar voorgaan in de rij”. “De telefoon neem niet je op met: JA?” “Zet je muziek maar wat zachter, houd rekening met de buren”. 

Als het goed is heb jij een soortgelijke opvoeding gehad als ik. (En voed je jouw kinderen ook zo op)

Waarden en normen maken de wereld leefbaar en fijn voor iedereen en door niet enkel zorg te dragen voor jezelf maar ook voor een ander, vergroot je elegantie.

Note: Beleefdheid mag natuurlijk nooit over jouw grenzen gaan.

 

Je oude oom verplicht een kus moeten geven is GEEN beleefdheidsnorm.

Dat weigeren is NIET onbeleefd.

 

Verwar ONbeleefdheid echter ook niet met krachtigheid.

Er zit veel tussen FUCK YOU ALL en please gedrag of onderdanigheid. 

 

Tip 2: Kwaliteit boven kwantiteit

 

Authentieke elegantie zijn zit hem niet in het toevoegen van dure kleding of deftige woorden, gemaakte perfectie of de afwezigheid van ‘klunzigheid’. Het zit vooral in het jezelf distantiëren van onverschilligheid. 

Doe dingen met zorg en aandacht en maak bewuste keuzes.

Wat je leest, waar je naar luistert, de mensen waarmee je je omringt, de spullen die je gebruikt, de kleding die je draagt… 

Ga voor kwaliteit. 


Tip 3: Less is more

Elegantie is de kunst van ‘net genoeg en zeker niet teveel’.

Rode lippenstift of leopard print kan ook klassevol en chique zijn. Maar doe het niet TE. Less is more. Eén van de makkelijkste manieren om er eleganter/chiquer uit te zien is (en je zo te voelen) is te minderen.

En dat geldt voor alles: Niet héél veel doen en héél luid of veel praten, je héél bloot kleden of juist héél veel lagen en hele baggy kleding dragen, véél juwelen, véél kleuren of prints, véél zwart. Kortom: Overdaad schaadt. 

Ben je iemand die altijd over the top gaat? Denk dan aan de woorden van Coco Chanel: 

“Before you leave the house, take a look in the mirror and remove one thing”.


Gratis Feminine Journey
 
Wil jij je vrouwelijke kracht volledig ontluiken en belichamen?
Doe dan mee met de GRATIS feminine journey

Veel liefs,

Elize

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach