Vrouwelijkheid en sensualiteit Zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling

Hoe breng je jouw yin en yang energie in balans?

Hoe breng je jouw yin en yang energie in balans?

Je ontspannen en laten leiden en/of verwennen is voor veel vrouwen lastig. Velen van ons leven dan ook vanuit een hustle- mentaliteit en kunnen anno 2023 beter ‘ons mannetje’ staan, dan ons vrouwtje. 

Met als resultaat dat veel vrouwen succesvol en onafhankelijk zijn, maar ook eenzaam, onzeker en overwerkt.

Voel jij je ook ‘leeg’, gestresst en down?

De oplossing hiervoor is NIET om je professionele ambities aan de wilgen te hangen en de hele dag vision boards te knutselen, maar om een BALANS te vinden in jouw gezonde yang én yin energie.

Stap één hierbij is uiteraard weten waar voor jou vooral de uitdaging ligt: Ben jij momenteel sterker in je yang of yin energie? 


Wil je sterker worden in je Yang energie? Drie tips:

 • zeg minder vaak SORRY. Bewaar dit woord enkel voor als je echt iets fout hebt gedaan en je excuses wilt aanbieden.
 • vier je ‘wins’! Own je prestaties vol zelfvertrouwen en wees oprecht en openlijk trots op de dingen die je bereikt.
 • maak van jouw doelen een prioriteit. Schuif je eigen deadlines en dromen niet opzij voor een ander. De mannelijke yang energie in jou zet zichzelf op één, niet omdat je niet geeft om een ander, maar omdat de relatie die jij hebt met jezelf de toon zet voor alle anderen relaties. Bovendien kun je EN jouw eigen dromen najagen EN fijne relaties hebben. You can have it all.

 
Wil je sterker worden in je Yin energie? Drie tips:


 • Houd een (dankbaarheids) dagboek bij of ga flow schrijven.
 • Doe dingen voor de leuk (zonder doel) Geniet in het nu. Prikkel je zintuigen bewust (drink, proef, ruik, voel, luister). 

Yin energie vind je namelijk IN het moment, niet in het verleden of de toekomst.

 • VERDIEP je relaties (stel open vragen, luister goed en deel kwetsbaarheden). Praat minder en luister meer. Luister ook niet met de intentie om iets op te lossen, advies te geven of te analyseren, maar puur om het te dragen voor de ander of om te delen.

 
Nog drie extra tips om jouw Yin en Yang energie in balans te brengen:

 

 • Wissel sociale gelegenheden af met voldoende you- time (alleen zijn). Vrouwen die heel sterk zijn in hun Yin energie zeggen vaak: “Ik ben nu eenmaal een introvert”. Maar dat is geen excuus om asociaal te zijn. Andersom zijn vrouwen in hun yang energie vaak geen seconde alleen. Hun agenda is bomvol, niet enkel met werk maar ook met sociale afspraken. De uitdaging is dan vooral om alleen te durven zijn en naar binnen te keren.
 • Maak een to do,- èn to feel-list. Zo bouw je ruimte in voor gevoelens en doelen  
 • Noteer per dag de prioriteiten/dingen die jij GEDAAN wilt hebben. (Overschat niet hoeveel tijd je hebt op een dag!)
 • Noteer daarnaast hoe jij je wilt VOELEN. Bijvoorbeeld: krachtig, gezien, gesteund, vol (zelf)vertrouwen, blij, rustig, geliefd.
 • Check aan het einde van de dag (of week) in bij jezelf: Hoe voel jij je nu? Waarvoor/wie ben je dankbaar? (=Yin) en analyseer en evalueer: Wat ging er goed? Waar ben je trots op? Wat ging er minder goed? Wat ga je morgen anders doen? (=Yang)
 • Tot slot: Werk met de vrouwelijke archetypen! Ik werkte tien archetypen uit die je helpen om jezelf beter te leren kennen,  jouw yin en yang energie in balans te brengen (EN houden) en VOLLEDIG in je vrouwelijke kracht te staan.


Zo kan ik je helpen:


Schrijf je in voor de  GRATIS inschrijven voor de Feminine Journey

Of ga all-in en vraag een adviesgesprek aan met mij voor 1:1 coaching of stap in de online cursus. 


Ik help je dan met veel passie om volledig in verbinding te komen met jezelf en je vrouwelijke kracht zodat je hoogwaardige relaties kunt ontwikkelen en jij je zielsgelukkig, ontspannen, begeerlijk en zelfverzekerd voelt.

Wil jij ook dat ALLES volop stroomt; zakelijk, persoonlijk én romantisch?

Then I’m your woman.


Tot snel!

Veel liefs, 

Elize

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach