Vrouwelijkheid en sensualiteit

Drie ‘rare’ maar waardevolle dingen uit mijn eigen Feminine journey

Drie rare maar waardevolle dingen die ik deed tijdens mijn eigen Feminine awakening

In podcast aflevering #43 deelde ik de tekenen dat jij klaar bent om in je hoogste vrouwelijkheid te stappen. 

In deze blog deel ik drie dingen die ik deed tijdens mijn eigen reis naar mezelf en mijn vrouwelijke kracht. 

Drie ‘rare’ of beter gezegd kwetsbare dingen, die ik deel omdat ze super waardevol en onmisbaar zijn.

 
Deze drie dingen zorgden voor een grote boost in vrouwelijke kracht:


1. Dagelijks strippen/burlesque dansen

 

Dat dansen gezond is en een mooie manier is om ‘uit je hoofd en in je lichaam te keren’ dat weet je allang. 

Ik ging dan ook een stap verder. Ik ging niet zomaar dansen. Ik ging strippen.

Als burlesque danseres wist ik namelijk hoe bevrijdend het is om met veel plezier, bewustzijn en zelfvertrouwen uit de kleren te gaan. Niet met als doel om een ander op te winden (al kan dat ook leuk zijn), maar om JEZELF en je lichaam te vieren.

En if you think about it… Strippen doe jij ook elke dag! Elke avond doe jij je kleding uit. Waarom zou je er niet een liefdevol en leuk ritueel van maken? Zet een muziekje aan, vertraag, make it sexy and have fun. Op deze manier sluit je de dag goed af en maak je dagelijks verbinding met je lichaam en sensualiteit.

Je zult al snel merken dat dit haar vruchten afwerpt!

2. Met mezelf trouwen 

Jaren geleden las ik een artikel van een dame die met zichzelf was getrouwd. Inclusief jurk, ceremonie, ring, the whole shabang. Eerlijk gezegd vond ik haar nogal een gekkie, maar jaren later deed ik hetzelfde. Nou ja, mijn vader gaf me niet weg aan mezelf en er was ook geen feest, maar ik maakte wel een belofte aan mezelf. 

Het was voor mij de ultieme vorm van zelfliefde: JA zeggen tegen een relatie met mezelf en er echt bewust voor kiezen om er moeite in te steken. Want het is de meest belangrijke, meest lange relatie die je ooit zult hebben. Het is de enige relatie waar je niet uit kunt stappen. Dus je er maar beter het beste van maken.

Ik schreef trouwgeloften uit. Een soort liefdesbrief aan mezelf, met daarin de dingen die ik mezelf beloofde: 

– Zo beloofde ik mezelf dat ik er onvoorwaardelijk voor mezelf zou zijn, in sickness and in health. Want net als met andere (liefdes)relaties, kent ook je zelfliefdesrelatie ups en downs.

– Ik maakte ook de KEUZE om het vanaf NU te doen. Niet wanneer ik tien kilo kwijt was of die droombaan had binnensleept, maar NU. Want zelfliefde hoef je niet te verdienen. Het is een KEUZE. Een keuze die je het liefst VANDAAG maakt als je dat nog niet deed. En elke dag vanaf nu.

Ik koos er dus voor om van mezelf te houden. Hoe ik op dat moment was. The good, the bad and the amazing. ALL OF ME. 

En juist door van mezelf te houden hoe ik op dat moment was, kon ik een betere versie van mezelf worden. Want jezelf haten naar succes, zal niet lukken. Door vanuit liefde aan jezelf te werken is het niet alleen een stuk leuker, maar het brengt je ook verder. Liefde is krachtiger dan angst en haat.

Als jij ook met jezelf gaat trouwen, stuur me een uitnodiging? Ik vier graag mee!


3. Excuses aanbieden aan mijn Yoni

 

Last but not least…  ik bood mijn Yoni mijn excuses aan.

– Maar voor het zover was keek naar haar. Niet op de manier zoals ik als puber naar had gekeken, zoekend naar fouten en kritisch over waarom mijn Yoni er niet uitzag zoals in de pornofilms. Nee, dit keer was anders. Ik keek met liefdevolle ogen naar haar. Met verwondering en nieuwsgierigheid. Damn, what a work of art.

– Vanaf dat moment ging ik haar ook anders noemen: Yoni. 

Ik kende dat woord al uit de Kama Sutra als term om de vrouwelijke geslachtsorganen te benoemen en vond Yoni een stuk fijner klinker dan kut of vagina. Bovendien is de vagina ook enkel het ‘gat’ waar kinderen uitkomen en je Yoni is zoveel meer. Woorden hebben veel kracht! Hoe kun je nu trots zijn op je Yoni als je SCHAAMlippen en een SCHAAMheuvel hebt?!

Ik koos dan ook bewust voor Yoni. Want dat betekent in het Sanskriet zoveel als goddelijke bron en rustplaats. 

– Door bewust verbinding te maken met mijn Yoni kwam mijn vrouwelijke kracht in een stroomversnelling. Ik ging naar haar te kijken, raakte haar aan en begon positief over haar te denken.

Waar ik haar eerst voor lief nam en meer als last zag dan een bron van plezier, kracht en genot, ging ik haar eren en respecteren. En dat leidde tot het moment waarop ik mijn excuses aanbood aan mijn Yoni.

Ik lag in bed en wou een Yoni ei inbrengen toen ik ineens bevroor. Ik ging ‘op slot’. Ik kreeg niet eens meer een vinger in mijn vagina. Na een moment van paniek ging ik met haar in gesprek: Wat is er, Wat wil je? Wat is er aan de hand?

Ik barstte in huilen uit.

Er zat zoveel verdriet. In mijn vagina, in mijn baarmoeder. Mannen die ik toe had gelaten terwijl ze dat niet verdienden. Mijn abortus. Ik huilde, huilde en huilde. En ik zei dat het me speet. Ik vroeg vergeving en beloofde dat ik vanaf nu beter voor haar zou zorgen. Sindsdien leef ik trouwens ook volgens het ritme van mijn cyclus. 


Dit zijn dingen die gebeuren als je start met je feminine journey. 
De mooiste, belangrijkste en heftigste reis die je ooit zult maken als vrouw.

 

Er komen wonden naar boven en je gaat wonden helen waarvan je niet eens wist dat je ze had. 

Maar je gaat ook krachten ontdekken en plezier ontluiken waarvan je niet wist dat het in jou zat. 

Het is magisch om deze transformatie te maken naar je meest krachtige en prachtige vrouw zijn!


Wil jij aan de reis beginnen?

Ga dan voor 1:1 coaching van mij persoonlijk of stap in de online cursus De Kunst van vrouwelijke kracht.

Je kunt NU nog instappen voor maar 29 euro per maand, omdat de cursus nog in pre sale staat. Je krijgt gelijk toegang tot alle modules en ik voeg de komende tijd lessen toe tot de cursus compleet is. De prijs zal vanaf dan omhooggaan.


Veel liefs,

Elize

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach