Vrouwelijkheid en sensualiteit

Je vrouwelijkheid ontluiken? Dit zijn de tekenen dat jij er klaar voor bent

Hoe weet je of je klaar bent om in je vrouwelijkheid te stappen?

Ik geloof dat elke vrouw op een bepaald punt in haar leven het verlangen voelt om meer in haar vrouwelijkheid te keren.

Het verlangen om terug te gaan naar je essentie, naar je vrouw ZIJN, komt vroeg of laat.

En ik geloof ook stellig dat elke vrouw minimaal één keer in haar leven deze ‘divine feminine journey’ zou moeten maken.

Maar wanneer is dat? Hoe herken je het als jij op dat punt bent beland?

In podcast aflevering #43 vertel ik wat ik ervaarde vlak voor ik begon aan mijn feminine awakening reis en deel ik de tekenen met jou. Hieronder vatte ik ze voor je samen: 


Tekenen dat jij klaar bent voor the feminine journey:

 

 

 • Je voelt het verlangen om meer FUN te hebben en meer te genieten.

Speelsheid is een belangrijk kenmerk van vrouwelijkheid dus dat jij het verlangen hebt om minder serieus in het leven te staan en meer luchtigheid te ervaren is een duidelijk teken!


 • Je intuïtie wordt luider 

Je ervaart influisteringen van je ziel en deze worden steeds luider. Er komen veel ‘toevalligheden’ op je pad en je voelt niet meer de drang om het rationeel uit te leggen of te negeren. Je VOELT dat je bepaalde dingen ècht wilt gaan doen (of juist NIET meer).  Kortom: Je wil meer vanuit je hart leven en minder vanuit je hoofd.


 • Je bent creatiever of hebt zin om creatiever te zijn

Je hebt een oude hobby opgepakt of bent begonnen met een nieuwe creatieve bezigheid. Zo ben je ‘ineens’ begonnen met tekenen of heb je je inschreven voor een andere creatieve workshop.

Het kan ook zijn dat nog geen creatieve acties hebt ondernemen maar dat je wel de inspiratie voelt. Het begint bijvoorbeeld te kriebelen om (weer) te gaan dansen, of om te bakken, tekenen, of wat dan ook.

Of, het kan alleen al zijn dat je helemaal blij en zen wordt van het kijken naar anderen die creatief bezig zijn. Ineens staan al je Pinterest borden VOL en kijk je op Instagram naar filmpjes van mensen die Yoni’s boetseren of sokken voor hondjes maken 😉


 • Je gaat anders naar je lichaam en seksualiteit kijken

Je lichaam meer respecteren zal zich in dit begin stadium op subtiele manieren uiten:

-Je slaat bijvoorbeeld nu je laptop dicht tijdens het lunchen (terwijl je eerst gewoon doorwerkte)

-Of je bent meer mindfull over met wie jij seks hebt

-Heb je een relatie? Dan voel je wellicht het verlangen naar intiemere seks en twijfel je of je jullie zal inschrijven voor een Tantra workshop 😉


 • Je verlangt naar meer schoonheid en vrouwelijkheid

Je wilt van je huis meer een thuis maken. Je gaat bijvoorbeeld ineens bloemen neerzetten en koopt fluffy dekens . 

Je zintuigen staan meer open.  Muziek, geuren, kleuren – ineens raakt het je een stuk harder. De ene muur die al 5 jaar rood is, begint je nu ineens ECHT te irriteren.

Draag je geen make up? Omdat je daar niet handig in bent? Heb je geen verstand van mode? Voel je je lomp op hakken? Kun je niet goed flirten en in je sensualiteit keren?

Dan begin je dit nu echt vervelend te vinden en wil je dat eigenlijk echt wel graag leren. Kortom: je wilt beter worden in vrouwelijke dingen en meer vrouwelijke schoonheid en zachtheid ervaren.

 

 • Je gaat ontspullen

Eén van de belangrijkste (mindset) shifts van Yang energie naar Yin energie, is dat je kwaliteit boven kwantiteit verkiest.

Dit uit zich in het begin vaak als ontspullen. Je begint op te ruimen en doet véél weg.


 • Je bent KLAAR met perfectie en pleasen 

Een andere shift is dat je klaar bent met pleasen en perfectionisme. Je bent helemaal klaar met de hustle-mentaliteit en oppervlakkigheid. Je wilt trouw zijn aan wie je ècht bent. En je wilt je niet alleen op papier succesvol zijn, je wilt het echt op alle vlakken VOELEN.

Je wilt ontdekken, ervaren en verrast en geïnspireerd worden. 

En je wilt sterk verankerd zijn in jezelf in plaats van bevestiging en goedkeuring zoeken in prestaties of andere mensen. En dat breng me bij het volgende punt:


 • Je prioriteiten veranderen

Je hebt een sterke behoefte aan meer rust, diepgang, liefde en authenticiteit.

Je voelt minder de behoefte om keihard te werken en te presteren, je wilt inner peace. Je wilt minder doen en meer van betekenis zijn. Vervulling, zingeving en heling zijn dingen waar je steeds meer mee bezig bent.

Zakelijke groei interesseert je op dit moment minder. Je zoekt PERSOONLIJKE groei. Je verlangt er niet naar om nog meer diploma’s te hebben of nog grotere doelen te stellen, maar om een betere versie van jezelf te zijn en meer tijd te hebben voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn.


 • Je wilt meer in de natuur zijn

Moeder natuur trekt aan je. Je gaat met andere ogen naar de schoonheid van de wereld kijken èn naar hoe we ermee omgaan. Duurzaamheid en het welzijn van de wereld (en dieren) wordt (meer) een topic voor je.

En je wilt ook meer tijd doorbrengen in de natuur. Waar je eerst super happy was om in de stad te wonen, wil je nu vaker in het groen zijn.


 • Je voelt meer 

Niet alleen zijn je emoties sterker en kan je deze niet meer onderdrukken, je bent ook sneller ontroerd, door ‘kleine dingen’.

Je wordt ook gevoeliger voor energie. En dit kan best overweldigend zijn, waardoor je de laatste tijd vaker sociale afspraken afzegt en liever alleen bent. Je voelt ook minder the need om op de voorgrond te staan. 


 • Je voelt je aangetrokken tot divine feminine vrouwen

Je kijkt op naar vrouwelijke, spirituele, zachte vrouwen. Vrouwen die je eerst misschien maar zwak vond. En je vindt hun aantrekkelijk. Je kunt zelfs een beetje ‘verliefd’ worden op zo’n vrouw. Je wilt graag bij haar zijn.

Ben je zelf erg zachtaardig, dan kijk je vooral op naar haar sensualiteit en kracht. Deze vrouwen intimideren je een beetje, maar op een positieve manier. Ze inspireren jou om ook meer in jouw kracht te gaan staan en je kunt je aan hun optrekken.

Je voelt sowieso een sterke drang naar meer vrouwen in je leven, naar rolmodellen, naar sisterhood. ECHTE vriendschap waarbij je diepgaande gesprekken voert en elkaar alle licht in de wereld gunt ipv ‘gemaksvriendinnen’ of vriendinnen die altijd drama hebben en roddelen.

Dat je het leuk vindt om one of the guys te zijn of zeggen dat je geen vrouwenvriendschappen nodig hebt, dat kun je jezelf niet langer wijsmaken. Als je weinig vriendinnen hebt, dan maakt dat je steeds verdrietiger.


 • Als je geen partner of monogame relatie wou, dan wil je dat nu WEL

Nog een groot teken dat jij klaar bent voor de Divine Feminine Journey is dat jij verlangt naar een Divine masculine man!

Je wilt geen vrouwelijke man. Je wilt een MAN MAN. Een man die je beschermt en je veilig laat voelen. Een man die de leiding neemt en jou in de watten legt. Een man die graag WIL providen voor jou, ook al kun je dat zelf ook prima.

Je wilt naar hem op kunnen kijken en je wilt je super geliefd en gesteund voelen. Je wilt in de relatie echt de vrouw zijn.

Je wilt ook ‘ineens’ een monogame, ‘traditionele’ relatie. Je verlangt naar een gentleman en bent klaar met bad boys. Waar je vroeger kickte op passie, looks en het verleidingsspel (the chase), wil je nu vooral jezelf kunnen zijn en een man die DUIDELIJK is over wat hij wil en daar gerichte acties toeneemt. Clarity, Communication and Commitment are the new sexy 😉

 

 • Je wilt moeder worden

Ik riep zelf tot mijn 20ste dat ik géén moeder wilde worden. Maar op mijn 25ste begon het ‘ineens’ te kriebelen. Ik wou moeder worden. Ik negeerde het, maar mijn partner voelde het en zei op een avond (terwijl hij zelf eerst ook geen kinderen wou) dat hij kinderen wou met me. We besloten dat het nu nog geen tijd was maar enkele maanden later werd ik ‘toevallig’ zwanger. 

Story for another time. 😉

Wil je géén moeder worden? 

Dan kan het ook zijn dat je closer wordt met je neefjes, nichtjes, buurkinderen of kinderen in het algemeen. Of je wilt ineens gaan babysitten of een hond of kat adopteren, haha!

Moederen staat namelijk vooral voor het willen zorgen voor iets anders dan jezelf. Voor wijsheid delen (opvoeden) en anderen helpen om te groeien/open te bloeien.

Dit verlangen kan zich dan ook uiten op andere manieren, bijvoorbeeld dat je erover denkt om een opleiding tot coach te volgen.

En dan het laatste teken dat jouw innerlijke godin wakker wil worden of wakker aan het worden is…


 • Er komt hulp op je pad en je neemt het aan! Of je vraagt zelf hulp.

Waar vrouwen eerst vaak het gevoel het hebben het wel alleen te kunnen of het alleen moeten doen, merken vrouwen aan het begin van hun feminine journey vaak dat ze dat juist NIET meer willen. Ze kiezen er bewust voor om hulp te zoeken of aan te nemen.

Ze verlangen naar ondersteuning. 

Ze weten dat ze het alleen kunnen, maar WILLEN dat niet meer. Hulp zoeken kan ook weer allerlei vormen aannemen: bijvoorbeeld dat je een huishoudster in gaat schakelen, op zoek gaat naar een babysitter (als je al een kind hebt) of… een coach aanneemt! 


Herken jij jezelf in één of meerdere van deze tekenen?

 

Dan is dat jouw uitnodiging om jouw divine feminine journey te starten en daarmee de relatie met jezelf en anderen naar het hoogste niveau te tillen.


Uiteraard help ik jou hier graag bij:

Je kunt nu GRATIS mee doen met de The Feminine Journey

Of nu meteen in de online cursus stappen of  een adviesgesprek met mij inplannen


Veel liefs, 

Elize 💋


Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach