Vrouwelijkheid en sensualiteit

Kama: de sensuele filosofie

Kama: de sensuele filosofie
 

Kama is niet alleen mijn stage name als Burlesque danseres en de naam van mijn bedrijf Kama burlesque, het is mijn levensstijl.

Laat me je meenemen in de wereld van Kama…

 

Eeuwenoude filosofie

Kama is naast Dharma (‘het juiste doen’), Artha (financiële zekerheid en welvaart) en Moksha (leven vanuit je authentieke zelf, spirituele en emotionele vrijheid) één van de vier levensdoelen in het Hindoeïsme. In de Westerse wereld kent men Kama echter meestal van de Kama Sutra.

Kamasutra

In dit wereldberoemde boek omschrijft de auteur, Vatsyayana, Kama als genot dat je ervaart door je zintuigen, in harmonie met lichaam en ziel.  Hij behandelt seksualiteit bovendien als iets holistisch. Het staat niet op zichzelf, maar staat in verbinding met alles in je leven. Kortom: het boek gaat veel verder dan ‘seks standjes’ zoals veel mensen denken: het is een visie op sensuele en seksuele gezondheid. 

 

Betekenis Kama
 

Het woord Kama vertaalt zich vanuit het Sanskriet naar wensen, verlangen en genieten. De filosofie achter Kama gaat echter veel verder dan dat. Het verwijst naar het hele proces van ‘ergens van houden en/ of genieten’. Het beschrijft het gevoel van voldaan, tevreden en gelukkig zijn voor, tijdens én na een ervaring.

Kama is de sparkle in je leven 

Hoewel Kama vooral gelinkt wordt aan seksuele ervaringen, refereert Kama naar elk soort van zintuigelijk genot, kracht en plezier. En die energie en dat gevoel schuilt overal, niet enkel in de slaapkamer of in een partner. Kama is altijd aanwezig. Het is overal om je heen en IN jou, je moet alleen weten hoe je haar kunt aanboren. Hoe je dan die sparkle in je hele leven kunt doortrekken -zakelijk, persoonlijk en romantisch? Daar gaat de Tantra filosofie over! Je hebt er vast wel eens van gehoord? 
 
Kriebelt het om het vuurtje in jou aan te wakkeren? 
 
Wil je leren hoe jij jouw sensuele kracht kunt aanboren, zodat jouw zelfvertrouwen en plezier een grote boost krijgt?
Bekijk dan even deze online cursus! 
 

Veel liefs, 

Elize

 

Bronnen en boekentips: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Kama

Kamasutra

Kamasutra voor de vrouw 

Tantra de weg naar Extase

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach