Vrouwelijkheid en sensualiteit

Vijf sleutels voor betere seks

Vijf sleutels voor betere seks

Wanneer we het hebben over betere seks of meer zelfvertrouwen tussen de lakens, denken we vaak aan nieuwe standjes en lingerie (en yes dat kan werken), maar wat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de dingen die ik in deze blog zal delen.


Sleutel één: Ken je turn on’s èn turn offs.


Waar ga jij van AAN? Welke geuren prikkelen jou positief? Welke woorden hoor jij graag? Dirty talk, stilte?

Wat voor soort aanrakingen en attributen? Ritme, temperatuur, texturen, de mogelijkheden zijn eindeloos! En hoe beter jij jezelf en je turn on’s kent, hoe sneller en makkelijk jij jezelf kunt opwinden.

Waar turn on’s zorgen voor een boost aan sensueel plezier, fungeren je turn off’s juist als drempels of als regelrechte rem op je genot. Zorg dus ook dat je weet wat jou negatief beïnvloed.


Sleutel twee: Zelfbeminning

Een belangrijke sleutel tot betere seks is SOLO SEKS. Bemin jezelf! Niet alleen ontdek je zo je turn on’s en turn off’s… de verbinding met jezelf versterkt en je zelfliefde neemt toe. 

Zelfbeminning of jezelf verwennen kan seksueel van aard zijn, maar ook sensueel. Denk aan zintuigelijke prikkelingen zoals lieve woorden en een intieme aanraking. Geef jezelf een complimentje in de spiegel, neem een zalig ruikende massageolie en masseer jezelf liefkozend. Luister en dans op sensuele muziek…

Onthoud: Voorspel start niet pas als je kleding uit is en seksualiteit start niet pas in de slaapkamer of als je een partner vindt.

Zie het leven als één grote sensuele speeltuin. Geef jezelf genot en wakker je eigen vuurtje aan.


Sleutel drie: Je mindset bepaalt jouw libido

Werken aan je mindset klinkt misschien verre van sexy, maar is wel degelijk noodzaak voor fijne seks.

Want zin in seks komt niet uit het niets aanwaaien. Nee, ook niet voor mannen. Pas als we seksueel geprikkeld worden, kan er opwinding ontstaan. En alle dagelijkse indrukken die voor een jou een seksuele betekenis hebben, kunnen zo’n prikkel zijn. Denk aan lezen van een flirty berichtje of het zien van een knappe man.

Het waarnemen van een dergelijke prikkel zorgt ervoor dat er via allerlei stofjes in je brein, bloed naar de geslachtsorganen stroomt. Je raakt dus lichamelijk opgewonden, en je genitaliën gaan die informatie terugkoppelen naar het brein.

Het is vervolgens je brein die er een betekenis aan koppelt: ‘Is het fijn? Wil ik meer? Is het veilig? ’ en dat is bepalend of we tot actie overgaan.

Kortom: Betere seks zit vooral tussen je oren. Je brein is jouw belangrijkste ­seksorgaan!


Sleutel vier: Ken je hormonale cyclus

Wat eveneens een grote invloed heeft op jouw zelfvertrouwen en plezier tussen de lakens is je hormonale cyclus.

Zo hebben de meeste vrouwen weinig zin in penetratieseks tijdens de menstruatie. Het is immers een fase waar je lichaam iets afstoot- plat gezegd: er wil iets uit, niet iets in. Penetratie of het inbrengen van iets anders dan een penis voelt dan ook onnatuurlijk. (Dit is trouwens ook de reden dat ik geen tampons of cup aanraad).  Tijdens de ovulatie fase voel je je levenslustig en flirty en heb je meer zin in (penetratie)seks.

Door het seksuele spel aan te passen aan jouw cyclische seizoenen zul je meer genieten.


Sleutel vijf: Leer burlesque

 

Zoals ik al aangaf bij sleutel twee: Seksualiteit is meer dan seks met een partner.

Seksuele energie is levensenergie. Het is creëerend en verbindend en je vindt het overal om je heen. En dat is een andere cruciale booster die vaak over het hooft wordt gezien: Geef je seksualiteit de ruimte! (Be)leef je seksualiteit en sensuele energie dagelijks. Hierdoor voel je je vrolijker, meer ontspannen en zelfverzekerder. Niet alleen in bed, maar op ALLE vlakken in je leven. AL je relaties verbeteren hierdoor.

Een prachtige manier om je sensuele energie te laten stromen is door dans. Als je danst, komen er onder andere endorfines vrij waardoor je je goed in je vel voelt. En het zal je niet verbazen dat burlesque dans voor mij op nummer één staat. Deze sensuele dansstijl daagt je uit om jezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven en leert je dat naaktheid hand in hand kan gaan met empowerment in plaats van onzekerheid.

Burlesque helpt je om jezelf op een flatterende manier te presenteren, liefdevol in verbinding te komen met je lichaam en vrouwelijkheid en je super begeerlijk te voelen.

❤️

Veel liefs, Elize


P.s Wil jij burlesque leren en zo je zelfvertrouwen vergroten, niet enkel tussen de lakens, maar op ALL vlakken in je leven?

In de online cursus De kunst van vrouwelijke kracht is er een volledige module gewijd aan Burlesque! 

Ik leer je daarin alles over deze bijzondere dans die ook wel The art of tease of seduction wordt genoemd.


Extra tip: Met mijn bedrijf Kamaworld.be bied ik shows en workshops aan in heel Vlaanderen en op locatie bij jou. 

Zo kun je samen met vriendinnen burlesque leren en je zelfvertrouwen en sensualiteit vergroten

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach