Vrouwelijkheid en sensualiteit

Wat elke vrouw zou moeten weten over sensualiteit

De zin en onzin van sensualiteit (dit zou elke vrouw moeten weten!)

De wereld van sensualiteit is een wereld waar ook voor jou ongetwijfeld nog veel kansen liggen op plezier, ontspanning, energie, kracht en genot. Maar ook de wereld waar veel taboes, schaamte, twijfels en onzekerheden huizen.


Het verschil tussen sensualiteit en seksualiteit

Het woord SENSualiteit zegt het eigenlijk al: het heeft alles te maken met je senses, je zintuigen. 

Het is de verbinding die jij maakt met jezelf, anderen en al wat is door middel van je zintuigen.

Het gaat hierbij om heel bewust genieten, voelen en ervaren. IN het moment zijn. 

Bij sensualiteit is de handeling vaak NIET seksueel van aard: denk aan dansen op muziek, genieten van parfum of een fijne geurkaars etcetera. 

Seksualiteit daarentegen zijn de gevoelens, gedachten en handelingen van lichamelijke aard die gepaard gaan met lust en seksuele opwinding. Je handeling is dus seksueel. 


Elke vrouw is sensueel

Jij bent als mens super sensueel/zintuigelijk. Jouw zintuigen (en het plezier dat daardoor kunt ervaren) is levenslang bij jou. Niemand kan het van je afnemen. 

Kortom: sensualiteit is niet wat je wel of niet ‘DOET’, het is wie jij in wezen BENT.

Het goede nieuws is dan ook: het is nooit te laat om je er (weer) mee te verbinden. 

En wanneer je dat doet, dan straal je dit ook uit naar de buitenwereld toe. De vrouwen die wij beschrijven als ‘een sensuele vrouw’ zijn puur vrouwen die sterk verbonden zijn met hun zintuigen oftewel, met hun hele lichaam. Hierdoor zitten ze lekker in vel, voelen ze zich ontspannen, ervaren ze veel plezier, hebben ze veel energie… en dit alles maakt hun super aantrekkelijk. 

 

Sensualiteit is heel natuurlijk 

Sensualiteit is iets wat als jonge meid heel natuurlijk voor je was. Maar gaandeweg lijken we dit te verliezen. We verliezen onze kern, onze joy, onze vrouwelijkheid, onbezonnenheid, speelsheid, creativiteit, sensualiteit en daarmee onszelf.

Kun jij het nog? Helemaal in het moment zijn? Plezier maken? Ontspannen? Genieten? In overgave gaan? Vertrouwen op jezelf en anderen? Liefdevolle verbindingen maken? Leven vanuit je hart? Luisteren naar je intuïtie? Belichaamd leven?

Indien jij het lastig hebt om je sensueel te voelen en daarvan te genieten, dan heb jij schaamte ontwikkelt rond jouw lichaam en vrouwelijkheid. Wellicht voelt het zelfs een beetje taboe voor je. 

Goede vragen om jezelf te stellen zijn dan: wat is mij vertelt over sensualiteit? wat voor beeld heb ik van een sensuele vrouw? en: hoe zou ik mij graag voelen over mijn sensualiteit?

 

Sensualiteit is van levensbelang

Ik hoor soms vrouwen iets zeggen als “ik vind het tof hoor dat jij vrouwen begeleid in hun sensualiteit. Maar ik heb geen sensualiteit nodig om gelukkig te zijn. Het is gewoon niets voor mij”

De waarheid is: je kunt letterlijk niet leven zonder sensualiteit.

Je bent een lichaam en je gebruikt je zintuigen elke dag, of je nou wilt of niet.

Iedereen wil toch liefde, passie, vitaliteit en energie?

Ik heb nog nooit een (eerlijke) vrouw ontmoet die zegt: “de heerlijkheid en liefde in mezelf vinden? Genieten van alles wat mijn lichaam mij te bieden heeft? Voluit en vrij leven? Mindblowing seks? Nee dankje, dit hoef ik niet.”

 

Wanneer jij verbonden bent met je sensualiteit word je verliefd op jezelf en het leven.

 

Als jij merkt dat je jezelf verliest in meningen, oordelen en gedachten of als je voelt dat je in relaties te veel bezig bent met de ander en moeite hebt met het stellen van grenzen, plan dan een gesprek in met mij. 

Zo kunnen wij kijken of wij een match zijn voor het Highest Self traject!

Of stap nu direct in de online cursus: The art of Confidence & Sensuality.

 

Ik heb al honderden vrouwen geholpen hun vrouwelijke energie te vinden en vieren en ik zou me vereerd voelen jou daarin ook te mogen begeleiden.

Veel liefs,

Elize

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Fempower coach