De tien vrouwelijke archetypen

Wat zijn archetypen?

Archetypen (ontwikkeld door psycholoog Carl Jung) zijn universele blauwdrukken in onze psyche. In de wereld van de vrouwelijke zelfontwikkeling voeren echter zeven vrouwelijke archetypen de boventoon die bedacht werden door Jean Shinoda Bolen, namelijk: Moeder, meisje, koningin, jagerin, wijze, mysticus en de minnaar. Jean bedacht deze zeven vrouwelijke archetypen gebaseerd op de gewoonten en gedragingen van geassocieerde Griekse godinnen.

Goed om te weten...

Elk archetype is een krachtige uitdrukking van vrouwelijke energie die in ELKE vrouw aanwezig is. De aanwezigheid van deze archetypen in onze psyche verklaren de verschillen tussen vrouwen en vormen ons leven, op alle vlakken: Persoonlijk, zakelijk en in onze relaties.

Na jarenlange research van zowel de Jungiaanse psychologie als de levens van de meest fascinerende vrouwen uit de geschiedenis én de vrouwen in mijn eigen omgeving en coachings bracht ik zelf tien vrouwelijke archetypen in kaart. De reden hiervoor is dat ik een gezicht wilde geven en een ode wilde brengen aan ALLE vrouwelijke krachten, dus ook the dark feminine energy. Ook wilde ik ze moderniseren. Archetypische psychologie was voor mij de gamechanger en ik weet zeker dat dit ook voor jou zal gelden! 

De vrouwelijke archetypen zijn het meest krachtige en complete hulpmiddel dat we als vrouw hebben om te begrijpen wie we in onze kern zijn, hoe we duurzame, intieme verbindingen met anderen kunnen maken en wat we moeten doen om ons meest vervullende en gelukkige leven te leiden. 

The privilege of a lifetime is to become who you really are

- Carl Jung

Ontdek de tien vrouwelijke archetypen

en hun belangrijkste kenmerk:


 – QUEEN: Leiderschap


– WARRIOR WOMAN: Moed


– SEX BOMB: Sensualiteit


– REBEL: Authenticiteit


– GODIN: Spiritualiteit


– BOSS LADY: Wijsheid


– DIVA: Schoonheid


– PRINCESS: Ontvankelijkheid


– CHEERFUL FEMME: 
Positiviteit


– FEMME FATALE (dark feminine energy): 
Seksualiteit

Wat is jouw primaire archetype?

Ben jij de Godin, Queen, Rebel, Princess, Femme Fatale..?

- Beantwoord vijf vragen en ontdek jouw primaire vrouwelijke energie!
- Ontdek wat jouw natuurlijke krachten zijn en waar er voor jou kansen liggen op meer zelfvertrouwen, succes en plezier in de relatie met jezelf én anderen

Being a woman is your superpower