Hi, ik ben Elize!

Wij vrouwen zijn freakin' magical and powerful, dat heb ik altijd gevoeld.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door vrouwelijkheid en ik wilde van jongs af aan méér uit mezelf halen. Ik wilde een GROOTS leven vol liefde, impact, plezier, zingeving en overvloed. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland viel ik daardoor op. What can I say? 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' is gewoon nooit mijn mentaliteit geweest. Eerder: DOE nou maar gewoon! Het kan niet gek genoeg!

Ik geloof oprecht dat jij ALLES kunt bereiken wat je wilt. En dat je je daar niet voor hoeft te ploeteren. It's all about your (feminine) energy!

Ik ken mezelf door en door en heb daarvoor veel zelfvertrouwen. Ik volg mijn hart en vertrouw op mijn vrouwelijke krachten en zo heb ik al veel bijzondere dingen bereikt en meegemaakt. Zoals: Afstuderen met een 9 (en dat terwijl ik in mijn eerste studiejaar als ondernemersplan een ‘striptease bar voor vrouwen’ presenteerde op deze nogal Christelijke University 😆), op mijn 16e op mezelf gaan wonen met een vriendin en samen op ons 18e naar Antwerpen gaan. Een baan als storemanager aangeboden krijgen, toen ik  nog maar net afgestudeerd was. Toen ik dat werk niet meer fijn vond vertrok ik voor een jaar naar Buenos Aires, waar ik onder andere Spaans leerde en vrijwilligerswerk deed in een opvangtehuis voor jonge meiden. Fastforward twee jaar later, woonde ik in een villa in Spanje met mijn toenmalige partner en runden we daar een succesvolle Bed and Breakfast. 

Maar, bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Ik wilde ‘iets doen met vrouwen helpen en sensualiteit’. Ik wist nog niet precies wat, maar ik wist inmiddels dat het antwoord vanzelf komt als ik handel vanuit mijn vrouwelijke krachten. Op deze manier had ik tot nu toe immers al mijn grootse doelen al bereikt! We verhuisden terug naar Antwerpen en enkele maanden later vinkte ik weer een doel af: Ik startte mijn eigen bedrijf Kamaworld.be. Dit pakte beter uit dan ik ook had durven dromen:

Tien jaar lang was ik professioneel burlesque danseres en danste ik op talloze podia voor 1000-en mensen. Daarnaast gaf ik cursussen. Ik leerde vrouwen van alle maten en leeftijd burlesque om hun lichaamsliefde en zelfvertrouwen te vergroten en zorgde ervoor dat zij zich sexy en op en top vrouw voelden.

Kama groeide enorm en binnen no time had ik een team van 15 leraressen die workshops gaven in heel Vlaanderen. Ik werkte samen met bekende Vlamingen zoals Martine Prenen en Kaat Bollen, kwam vaak in de media als ‘sensuoloog’ en het aanbod werd uitgebreid met een burlesque webshop. Als klap op de vuurpijl opende ik ook – bijna exact tien jaar na de presentatie van mijn ondernemersplan- de eerste woman owned Burlesque bar van België! 

Being a woman is your superpower!

Een geweldige relatie met jezelf en je vrouwelijkheid is dé sleutel tot zelfvertrouwen, plezier en alles waar jij van droomt.

Toen de Covid-lock down ervoor zorgde dat mijn bar, workshops en shows allemaal wegvielen investeerde ik enorm veel in persoonlijke groei en begon ik mijn eigen methode te ontwikkelen: The Feminine journey. 

Ik geloof namelijk dat wanneer jij helemaal in lijn komt met je (beste)zelf en AL je vrouwelijke krachten benut (van je intuïtie tot je sensualiteit en creativiteit) ALLES in je leven maximaal gaat stromen. Maar HOE doe je dat?
In de lock down periode nam ik de tijd om dit in kaart te brengen. Om andere vrouwen te helpen, maar ook mezelf. Inmiddels was ik namelijk alleenstaande moeder en ik wilde niet alleen mezelf maar ook mijn zoontje het allerbeste leven geven. The Feminine Journey werd mijn game changer. Het is mijn roadmap bij alles wat ik doe en waar ik om bekend sta als vrouwencoach.

Vrouwelijkheid, maar dan zonder ei in je 'Yoni'

Ik ben een ‘vrouwelijkheids-coach’ maar verwacht van mij geen yoga poses. Want heel eerlijk: Het is fijne zelfzorg maar zorgt niet voor alignment. (Bovendien is yoga van oorsprong ook ontwikkeld voor mannen, NIET voor vrouwen). Mijn methode heeft niks te maken met edelstenen of astrologie maar is gebaseerd op jou als VROUW: Body, mind and soul. Ik werk vanuit tien archetypen – tien vrouwelijke energieën die in elk van ons schuilen. Daarom werkt mijn methode ook voor ELKE VROUW.

Ik ben en blijf verder ook vooral ‘lerares’. Ik leer je wat je moet DOEN, zodat je het kunt VOELEN en uitstralen. Uiteraard zijn de juiste vragen krachtig en kunnen ze tot mooie inzichten leiden, maar ik ben niet de coach die jou tot in de eeuwigheid vragen stelt. Ik deel liever mijn kennis en best practises (die al 1000-en vrouwen hielpen) zodat eruit kunt nemen wat bij jou past. 

Elize van der Plas - Fempower coach