Leuk dat je benieuwd bent naar mijn verhaal!

Neem er maar een kopje koffie of thee bij
en laten we bij het begin beginnen...

Geboren (’88) als blond meisje met bolle wangetjes, in de stad Groningen, kreeg ik de naam Dieuwke Elize van der Plas. Dieuwke is Fries en betekent ‘beschermer van het volk’ (Ik doe m’n best pa en mem 😉)

Zoals je op de foto kunt zien is het Diva archetype één van mijn primaire energieën. Je herkent zulke vrouwen (onder andere) aan het feit dat wanneer je een spotlight op hun richt zij zich hier vol plezier in wentelen, in plaats van weg te duiken. Met vriendinnetjes meedoen met een playback wedstrijd op een podium middenin de stad als Linda, Roos en Jessica? Daar zeg ik dan ook geen nee tegen. (Ik was Roos – links op de foto hieronder 👇🏼 En yes, we wonnen uiteraard). Ik startte in deze tijd trouwens ook mijn eigen podcast met een vriendinnetje. Al noemden we het toen onze ‘radio’ show’. We kletsten tientallen casette-bandjes vol met ‘adviezen’ voor onze ‘luisteraars’.

Toen ik tien jaar was verhuisden we van de stad naar een klein dorpje in Friesland. Ik liet mijn vriendinnetjes (en radio show) achter. Maar vriendinnen maken is mij altijd gemakkelijk afgegaan, dus ik voelde me gelijk thuis. Ik vond het ook vooral fijn en STOER dat ik ein-de-lijk zelfstandig naar school mocht fietsen. Na school ging ik vaak en graag paardrijden, speelde ik met vriendinnen winkeltje, sprongen we over slootjes en hield ik van ‘make-uppen’.

Helaas maakte ik in deze periode ook een seksueel trauma mee. Er stierf die dag een onschuldig stukje van mij dat ik nooit meer terug krijg. Ik ontwikkelde anorexia en droeg jarenlang een masker.

Ik worstelde enorm met mezelf want ik ben van nature een happy personality, maar mijn ziel was ZO verdrietig. Dit verdriet deelde ik echter met niemand. Van buiten zag men dan ook altijd het vrolijke, populaire meisje, maar van binnen was ik depressief. Tot mijn woede het won van mijn verdriet. Mijn inner Femme Fatale rees op. ‘Zij’ brak links en rechts wat jongensharten, maar belangrijker was dat ik zo mijn eetprobleem stapje voor stapje overwon en mezelf -voor de eerste keer- heruitvond vanuit mijn vrouwelijkheid. In het dorp blijven was hierna echter geen optie meer. Ik moest mijn vleugels spreiden.

Ik was 17 toen ik mijn ouderlijk huis verliet en in Leeuwarden ging wonen bij een vriendin die ik had leren kennen via mijn studie Business & Management. Fun fact: Tijdens onze eerste jaar moesten we in duo’s een ondernemersplan maken en er werd gezegd dat ‘alles mocht’ zolang de cijfers maar klopten. Nou, dat hebben ze geweten, haha!

Ondanks dat ik geboren en getogen ben ik in het hoge noorden van Nederland heb ik me namelijk nooit laten kleinhouden door de heersende ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg- mentaliteit’. 

 

Bovendien had mijn Femme Fatale awakening ervoor gezorgd dat ik nu NOG sterker in mijn sensualiteit stond (De Sex Bomb is een andere primaire energie in mij). Ik stelde dan ook aan vriendin Nienke voor om een ondernemersplan te schrijven voor een ‘luxe striptease club voor vrouwen’. En zo geschiedde. De leraren waren op zijn zachts gezegd nogal verrast. Maar de presentatie was zeer pakkend en goed dus we kregen wel een 9.

Na het eerste studiejaar trokken Nienke en ik samen naar Antwerpen voor ons stage jaar. Dit jaar stond voor ons beiden in het teken van onze Diva en Sex Bomb-energie en we maakten zo de meest bijzondere en luxueuze dingen mee. We hadden veel mannelijke vrienden die ons in de watten legden, maar verzamelden ook een geweldige sisterhood om ons heen. 

 

Fastforward naar toen ik afgestudeerd was en naar Argentinië trok

Ik ging zonder Nienke terug naar Antwerpen om te werken als store manager. Dat ik de kans kreeg om op zo’n jonge leeftijd al leiding te geven aan een team van 20 mensen, was heel bijzonder en leerrijk. Maar, na een jaar vond ik het al saai en beklemmend. Ik wou VOLUIT leven, alles uit mezelf halen en VRIJHEID. Ik gaf dus mijn ontslag en trok naar Buenos Aires. Hier woonde ik bijna een jaar. Ik volgde Spaanse lessen, werkte als vrijwilliger in een opvanghuis voor mishandelde meisjes en leerde nog meer vriendinnen voor het leven kennen 👉🏼

Weer enkele jaren doorspoelen -dan heb jij ook nog wat aan je dag 😉 Ik ben nu 24 jaar en woon en werk in een villa in Malaga. Even wat toelichting over hoe ik hier terechtkwam: Na mijn solo-reis ging ik terug naar Antwerpen (Omdat ik mijn oude baan weer aangeboden kreeg en inmiddels was het geld wel op…). En het was op een feestje in Antwerpen in dat ik de vader van mijn zoon Noah leerde kennen. Na wat love-bombing van zijn kant trok hij na drie dates bij mij in om (lang verhaal kort) een jaar later samen in Spanje een Bed & Breakfast te runnen. 

Voor de buitenwereld had ik op dit moment alles: Een knappe man die mijn op handen droeg, succesvol eigen bedrijf, wonend in het zonnige Spanje in een villa met zwembad. Maar ik was ongelukkig en ontevreden en besefte me dat ik – ondanks alles wat ik had gedaan en bereikt – op zoek was naar echte zingeving. 

Ik wilde iets doen ‘met sensualiteit en vrouwen helpen’ want daar kreeg ik ook al jaren vragen over; ‘Kun je mij dat niet leren?’. Dus verhuisden we terug naar België en startte ik – in 2013- mijn bedrijf Kamaworld.be

Ik werd professioneel burlesque danseres en startte met sensuele workshops. Die vanaf dag één een hit waren. Om er vervolgens achter te komen dat ik zwanger was.

Maar ja, is die timing ooit helemaal juist? Nee toch? Dus ik was dan ook vanaf dag één gewoon erg blij om moeder te worden. En terwijl Noah in mijn buik groeide, groeide ook mijn bedrijf. Ik creëerde een dreamteam van leraressen. Naast workshops, deden we ook shows en waren er wekelijkse burlesque cursussen door het hele land. Ik ontwikkelde ook unieke lessenreeksen zoals Burlesque with a Belly (voor zwangere dames) en Burlesque Fitness (cardio workout) die o.a geliefd waren bij Kaat Bollen en Martine Prenen. Later volgden nog een Burlesque webshop en als klap op de vuurpijl: 

Bijna exact tien jaar nadat Nienke en ik het ondernemersplan schreven: Opende ik mijn eigen Burlesque Bar in hartje Antwerpen. De eerste woman owned Burlesque bar van België  

 

Niet onbelangrijk detail: Inmiddels zijn we aangekomen in 2019 en ben ik al jaren alleenstaande moeder van mijn zoontje Noah. De bar startte ik -ondanks dat het al lang een droom was- achteraf gezien ook vooral om iets aan mezelf en anderen te bewijzen. ‘I can do it all!’ ‘Mij krijg je niet klein!’. En dat werkte: Ik werd door iedereen bestempeld als POWERVROUW. DRIE bedrijven. Een kind. ‘Jij kan echt alles’. ‘WAUW.’ Maar ik voelde me verre van WAUW.

Ik verviel in mijn eetprobleem. En ik was continue overweldigd en gestresst. Ik ging regelrecht op een burn-out af. En toen, kwam de Corona lock down. Mijn bar, de workshops, shows… ALLES viel in één klap weg. Heftig. Maar het was een blessing in disguise voor mij. En dat besefte ik me gelukkig heel snel. Ik besloot om ook mijn webshop te sluiten omdat daar mijn hart niet lag en werd (sensual) fempowerment trainer/coach. Ik wilde alleen nog maar doen wat ik het liefste doe: Vrouwen zich SEXY AS FUCK laten voelen. (De hele wereld wordt daar beter van)

Ik investeerde tijdens toen 1000-en euro’s in persoonlijke groei en begon ‘vrouwelijkheid’ op een dieper niveau te onderzoeken. My mind was blown.
 

Ik dacht altijd dat ik heel ‘vrouwelijk’ was en veel kennis had hierover, but little did I know…. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat elke vrouw een feminine journey doorloopt in haar leven en dat er verschillende archetypen in elke vrouw huizen. Maar ik dook niet alleen in de vrouwelijke psyche, ik verdiepte me bijvoorbeeld ook in de onderdrukkingen waar wij al eeuwenlang mee te maken krijgen, onze cyclus en hormonen. En door met dit alles dag in, dag uit bezig te zijn, kwam ik VOLLEDIG in lijn met mijn vrouw zijn – body, mind and soul. Vanuit deze innerlijke autoriteit leid ik nu een leven waarin alles maximaal en moeiteloos stroomt. YOU CAN REALLY HAVE IT ALL. En dat zonder keihard te werken of eieren in je Yoni te steken😉 Alle (sexy) powers die je nodig hebt om succesvol en gelukkig te zijn schuilen al in jouw vrouwelijkheid. En ik breng je er graag naar toe.

Ik gun het jou ook ZO:

Je elke dag sexy en energiek voelen, zingeving en zelfvertrouwen tot in je tenen
én natuurlijk: Liefdevolle, diepgaande relaties (in de eerste plaats met jezelf en je vrouw zijn)

Korte feitjes over mij:

  • Mama van Noah (nu 8 jaar), partner van Keane, baasje van Simba (Pomeriaan). Trotse zus van Ids en dochter van Ieke en Dick.
  • Danste op talloze podia als professioneel burlesque danseres en was tien jaar lang burlesque lerares onder de naam Eliza Kama 
  • Ik startte mijn bedrijf KAMA in 2013 en opende daarna ook een webshop en de eerste Burlesque bar van België. 
  • Mijn primaire archetypen zijn de Sex Bomb, Diva, Cheerful Femme en Queen.
  • Ik ben dol op dansen, burlesque en striptease, true crime podcasts, online ondernemen, sisterhood, reizen, etentjes, beauty, (vintage) shoppen, interieur design, paarden en honden, de zee, spa days, lezen en zoveel meer… I’m completely in love with life and and of course…with being a woman ❤️ 

 

Pssst... Ken jij jouw primaire archetype nog niet?

Elize van der Plas - Fempower coach