Mijn grootste levensles?

Als je gelukkig wilt zijn, laat dan los wie je denkt te moeten zijn en word de meest stralende versie van JEZELF

Dit zal wellicht geen wereldnieuws voor je zijn, maar TOCH zoeken we het geluk, de voldoening en het ‘succes’ in de praktijk meestal BUITEN onszelf. In een nieuwe auto, edelsteen, méér kennis, geld en diploma’s, een partner…

Ook ik trapte in deze val. Mijn hele verhaal kun je hieronder lezen of beluisteren.

 

Achter het perfecte plaatje, was er vooral verdriet

Ik vertelde mezelf dat ik ‘mijn eigen ding deed’ maar eigenlijk deed ik vooral hard mijn best om gezien, gewaardeerd en geliefd te zijn. Ik paste me continue aan en mijn geluksgevoel, zelfliefde en eigenwaarde waren afhankelijk van mijn prestaties, looks en wat anderen hiervan vonden.

Ik wilde heel graag ‘iemand’ zijn. Ik studeerde dan ook af met hoge cijfers en leidde op mijn twintigste als shopmanager al een groot winkelteam in Antwerpen. 

Enkele jaren daarna gaf ik mezelf een make over en vond ik mijn passie (en faam) als professioneel burlesque danseres. Onder mijn stage name Eliza Kama trad ik jarenlang op en startte ik meerdere bedrijven. Elk (carrière)doel dat ik voor mezelf stelde behaalde ik. En ik was slank en had een borstvergroting gehad. Dus; alles ging super! Tenminste, daar probeerde ik mezelf, en anderen, van te overtuigen. Want:

Hoewel het er aan de buitenkant geweldig uitzag, 
ging ik van binnen kapot. 
 

Ik worstelde met mijn zelfliefde en zelfvertrouwen en wist niet (meer) wie ik nu écht was. Ik werd geleefd. Met als gevolg dat het leven vaak zwaar voelde, ik continue MOE was en het mij niet lukte in de liefde.

Ik had relaties met emotioneel onbereikbare mannen, narcistische mannen en mannen die mij fysiek en emotioneel mishandelden. En ik hield dit verborgen van iedereen want ik vond het ontzettend beschamend om toe te geven. Iedereen zag me namelijk als iemand die het ‘allemaal perfect voor elkaar had’. NIET DUS. 

Keihard werken, burlesque dansen en veel shoppen werden mijn vlucht en verdoving. Want ik wou niet toegeven dat het financieel, relationeel en persoonlijk eigenlijk helemaal niet goed ging. 

Jarenlang voelde ik me een clown. Een faker. Want ik liep continue rond met een grote glimlach als masker om mijn groeiende depressie en eetprobleem te verbergen. 

Tot die ene avond in bad. 

Inmiddels was ik van de één op de andere dag gedumpt, belogen en bedrogen en stond ik er als mama van een kleuter al geruime tijd helemaal alleen voor. 

 
Ik zat (weer) in bad te huilen toen ik ‘de klik’, of beter gezegd, de KEUZE maakte om MEZELF bovenaan mijn drukke to do-list te zetten.
Al mijn ja maar’s en excuses – het valt wel mee, ik heb geen tijd want ik moet drie bedrijven runnen, ik moet eerst voor mijn zoontje zorgen – verdwenen als sneeuw voor de zon. 

Voor het eerst in mijn leven was ik vastberaden om écht GELUKKIG te worden. Op ALLE vlakken. 

De zoektocht naar een leuk, liefdevol, licht, vrij, overvloedig én betekenisvol leven leiden begon.
En ik vond het…. in mezelf. 

 

Sensualiteit hielp mij om mezelf te vinden én heruitvinden

Tijdens de zoektocht naar mezelf volgde ik tal van cursussen en opleidingen en verslond ik honderden boeken,… om uiteindelijk mijn eigen programma te ontwikkelen, met invloeden van NLP, de universele wetten en vooral: sensualiteit. 

Als burlesque danseres – met stagename Eliza Kama – lag de ‘oplossing’ dus al jaren gewoon voor mijn neus, haha!

Vergeet hierbij wel even het beeld van vrouwen met getuite lippen en korte rokjes… 
Sensualiteit is véél meer dan hoe je eruit ziet.
 

Sensualiteit omvat namelijk ALLE manieren waarop jij verbinding maakt met jezelf, je omgeving en anderen – door middel van je ZINTUIGEN. 

De hele dag door maak je dus gebruik van je sensualiteit. Maar de meeste mensen doen dit onverschillig en onbewust. 

 

Vraag jezelf maar eens af: wanneer was de laatste keer dat JIJ te tijd nam om liefdevol naar jezelf te kijken in de spiegel? 

En hoe aandachtig proef, praat, ruik, beweeg en luister jij? Kortom: Hoe bewust leef en GENIET je eigenlijk? 

Sensualiteit en seksualiteit zijn vormen van expressie, verbinding en energie. 
Het is niet wat je doet, maar wie je BENT.
 
Je seksuele energie is letterlijk levensenergie. Het is de bron van waaruit wij allemaal zijn ontstaan. Makes SENSE dus (pun inteded), dat je  sensualiteit dè sleutel is om weer thuis te komen bij jezelf, als je het gevoel hebt dat je je pad kwijt bent. Je gaat letterlijk terug naar je bron.

Door bewust aan de slag te gaan met mijn sensualiteit (Kamakwam ik volledig, liefdevol en sterk in verbinding met mijn lichaam én essentie. 

Ik werd blijvend verliefd op het leven en mezelf. En dat gevoel van vrijheid, levenslust, ontspanning, plezier , liefde en kracht gun ik elke vrouw!

Mijn missie?

Vrouwen verbinden met hun meest stralende zelf!
Zodat ze vrijheid, plezier, innerlijke rust en zelfvertrouwen ervaren op ALLE vlakken

Mijn missie is om (ondernemende) vrouwen volledig en liefdevol in verbinding brengen met hun meest stralende/hoogste zelf. Zodat zij vanuit innerlijke rust, zelfvertrouwen, vrijheid en plezier hun dromen kunnen waarmaken en een betekenisvol leven kunnen leiden, op HUN voorwaarden.

Want daar heeft deze wereld dringend nood aan: zielsgelukkige vrouwen, die leven, leiden en liefhebben vanuit authenticiteit en vrouwelijke kracht. 

 


Resoneert mijn missie met jou?


Ik ben heel benieuwd naar JOUW verhaal

Elize van der Plas