Achter het perfecte plaatje, was er vooral verdriet

Ik vertelde mezelf dat ik ‘mijn eigen ding deed’ maar eigenlijk deed ik vooral hard mijn best om gezien, gewaardeerd en geliefd te zijn. Ik paste me continue aan en mijn geluksgevoel, zelfliefde en eigenwaarde waren afhankelijk van mijn prestaties, looks en wat anderen hiervan vonden.

Ik wilde heel graag ‘iemand’ zijn. Ik studeerde dan ook af met hoge cijfers en leidde op mijn twintigste als shopmanager al een groot winkelteam in Antwerpen. 

Enkele jaren daarna gaf ik mezelf een make over en vond ik mijn passie (en faam) als professioneel burlesque danseres. Onder mijn stage name Eliza Kama trad ik jarenlang op en startte ik meerdere bedrijven. Elk (carrière)doel dat ik voor mezelf stelde behaalde ik. En ik was slank en had een borstvergroting gehad. Dus; alles ging super! Tenminste, daar probeerde ik mezelf, en anderen, van te overtuigen. Want:

Hoewel het er aan de buitenkant geweldig uitzag, 
ging ik van binnen kapot en waren mijn relaties een flop.
 

Ik worstelde met mijn zelfliefde en zelfvertrouwen en wist niet (meer) wie ik écht was. Ik werd geleefd. Met als gevolg dat het leven vaak zwaar voelde, ik continue MOE was en het mij niet lukte in de liefde.

Ik had relaties met emotioneel onbereikbare mannen, narcistische mannen en mannen die mij fysiek en emotioneel mishandelden. En ik hield dit verborgen van iedereen want ik vond het ontzettend beschamend om toe te geven. Iedereen zag me namelijk als iemand die het ‘allemaal perfect voor elkaar had’. NIET DUS. 

Keihard werken, veel shoppen en standaard wat wijntjes teveel, werden mijn vlucht en verdoving. 

Jarenlang voelde ik me een clown. Een faker. Want ik liep continue rond met een grote glimlach als masker om mijn groeiende depressie en eetprobleem te verbergen. 

Tot die ene avond in bad. 

Inmiddels was ik van de één op de andere dag gedumpt, belogen en bedrogen en stond ik er als mama van een kleuter al geruime tijd helemaal alleen voor. 

 
Ik zat (weer) in bad te huilen toen ik ‘de klik’, of beter gezegd, de KEUZE maakte om MEZELF bovenaan mijn drukke to do-list te zetten.
Al mijn ja maar’s en excuses – het valt wel mee, ik heb geen tijd want ik moet drie bedrijven runnen, ik moet eerst voor mijn zoontje zorgen – verdwenen als sneeuw voor de zon. 

Voor het eerst in mijn leven was ik vastberaden om écht GELUKKIG te worden. Op ALLE vlakken. 

De zoektocht naar een oprecht gelukkig
en liefdevol leven begon.

En ik vond het…. in mezelf.

 

Vrouwelijkheid als superkracht

Tijdens de zoektocht naar mezelf volgde ik tal van cursussen en opleidingen en verslond ik honderden boeken,… om uiteindelijk mijn eigen programma te ontwikkelen, met invloeden van NLP, de universele wetten en vooral: sensualiteit en vrouwelijkheid.

Als burlesque danseres lag de sleutel tot mijn doorbraak in de relatie met mijzelf (en anderen) dus al jaren gewoon voor mijn neus, haha!

Vergeet hierbij wel even het beeld van vrouwen met getuite lippen en korte rokjes… Sensualiteit is véél meer dan hoe je eruit ziet.

Sensualiteit omvat namelijk ALLE manieren waarop jij verbinding maakt met jezelf, je omgeving en anderen – door middel van je ZINTUIGEN. Het is een combinatie van expressie, verbinding en energie.

Door bewust en op een dieper niveau aan de slag te gaan met mijn sensualiteit en vrouwelijkheid, kwam ik liefdevol en sterk in verbinding met mijn lichaam én essentie. 

Eindelijk voel ik me weer ‘heel’ en vond ik innerlijke rust. 

Mijn zelfvertrouwen nam toe en ik werd blijvend verliefd op het leven en mezelf. En dat gevoel van vrijheid, levenslust, ontspanning, plezier , liefde en kracht, gun ik elke vrouw!

Al mijn relaties verdiepten zich EN ik vond – met vallen en opstaan- een geweldige liefdespartner die mij NOG gelukkiger maakt. 

Werken een jezelf stopt natuurlijk nooit, maar ik ben super dankbaar èn trots als ik zie waar ik nu sta. 

Dit had ik me jaren geleden NOOIT kunnen inbeelden. En lieve vrouw, als ik het kan, dan kun jij het ook!

(Zeker met mijn hulp 😉)

 

Mijn missie

Mijn missie is om zoveel mogelijk ambitieuze vrouwen weer/meer in verbinding te brengen met hun ziel en hun vrouwelijke kracht. 

Want zoals de Dalai Lama in 2009 tijdens de Vancouver Peace Summit al zei, geloof ook ik dat
“The world will be saved by the Western women”
 

Wij hebben alle kansen en vrijheden om dit te doen!  

De wereld heeft dringend nood aan zielsgelukkige vrouwen die leven, leiden en liefhebben vanuit authenticiteit èn vrouwelijke kracht. Want deze vrouwen gaan de wereld helen en mooier maken.

Mijn visie

Ik geloof dat het leven je hoort te voeden en verrijken, in plaats van uit te putten
en dat de relaties die jij hebt – met jezelf en anderen – daarvoor de fundering zijn.
Een overvloedig leven vol diepgang, vrijheid, liefde, ontspanning, passie en plezier, daar sta ik voor. 
 
Een leven waarin jij je vrij voelt om te zijn wie jij écht bent en vol zelfvertrouwen jouw talenten aan het licht brengt.
Een leven waarin jij je gezien, gesteund, geliefd, gewaardeerd en gelukkig voelt. 

Een kwalitatief hoogwaardig leven, vanuit een liefdevolle, oprechte verbinding met jezelf, anderen en al wat is.
Een leven waar jij ten volste van GENIET. 

Maar als vrouw bereik je dat in mijn ogen niet door  je ‘mannetje te staan’. 
Het is tijd voor een revolutie van het Hogere vrouw zijn. (Divine Femininity)
 

Want we leven in een tijdperk waar de meeste vrouwen geen vrouw meer zijn. (En veel mannen geen man meer zijn…)
Vrouwen zijn afgestompt geraakt van hun essentie. 

Hierdoor zijn burn-outs het nieuwe normaal, falen 40% van de (hetero) huwelijken en neemt het aantal alleenstaanden elk jaar fors toe. 

Door weer in verbinding te komen met je vrouwelijke krachten zoals je intuïtie, sensualiteit, speelsheid, creativiteit, schoonheid kwetsbaarheid en zorgzaamheid vind je evenwicht en geluk in de relatie met jezelf èn anderen en gaat ALLES in je leven lekkerder stromen.

 

Ben jij er klaar voor om de magie van het leven en je relaties ten volste te ervaren, vanuit je vrouwelijkheid? 

Dan spreek ik je graag! Plan nu meteen een call in. 

 

Veel liefs 💋

Elize

Let op: Er zijn momenteel nog maar twee coaching plaatsen vrij.

Tot slot nog wat persoonlijke feitjes over mij:

 • Van nature ben ik eigenlijk hoogblond en mijn volledige naam is: Dieuwke Elize van der Plas. (Dieuwke is Fries en betekent beschermer van het volk) 
 • Ik ben opgegroeid in Groningen en Friesland en woonde ook in Spanje en Argentinië . Ik houd ontzettend van reizen! 
 • Momenteel ben ik woonachtig in het mooie Antwerpen. 
 • Hoewel ik opgroeide in het Noorden van Nederland ben ik allergisch voor de uitspraak “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Ik heb altijd het verlangen gehad om alles uit mezelf, mijn relaties en het leven te halen.
 • Ik ben gek op dansen en dans dan ook ELKE dag, vaak samen met mijn zoontje
 • Ik krijg geen genoeg van persoonlijke ontwikkeling en investeer ontzettend veel in boeken, coaching, cursussen…
 • Voordat podcasts bestonden had ik als jong meisje mijn eigen ‘radio show’. Ik gaf advies en interviewde vriendinnen en kletste zo talloze casette-bandjes vol 
 • Ik ben een heel enthousiast en positief persoon. Bij mij is het glas altijd vol
 • Ik kies steevast voor kwaliteit boven kwantiteit, op alle vlakken. Wat niet betekent dat iets duur moet zijn. Zo is één van mijn favoriete hobby’s vintage shoppen en 80% van mijn kleding en interieur is dan ook tweedehands. 
 • Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot sensualiteit. Zo schreef en presenteerde ik tijdens mijn studie een ondernemersplan voor een luxe striptease bar voor vrouwen. (Ik was 16 jaar en mijn ouders, docent en studiegenoten keken ietwat vreemd op – that’s an understatement 😉
 • Bijna exact vijftien jaar later was ik professioneel burlesque lerares en danseres en opende ik mijn eigen Burlesque Bar in hartje Antwerpen. (De eerste burlesque bar van België!) Speaking of a full circle moment…
 • Inmiddels treed ik niet meer op, maar run ik nog wel mijn bedrijf Kamaworld.be  Ik ontmoet je graag eens tijdens een burlesque show of workshop 😍
Elize van der Plas