Zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling

De voordelen van een coach

Elize

De voordelen van een coach

Vrouwen die bij mij aankloppen voor coaching verzuchten vaak: “ik heb al van alles geprobeerd en het lukt mij alleen niet”. Dat ze ‘ er zelf niet uitkomen’ voelt voor hun als falen terwijl hulp vragen juist een sterkte is.

Het is een teken van kracht om je verder te willen ontwikkelen en om samen met een coach op zoek te gaan naar antwoorden die eigenlijk al in jezelf besloten liggen, maar die je in je eentje niet kan vinden.

 

Succesvolle mensen hebben een coach

 

Waar het jaren geleden nog vrij zeldzaam was om een life of business coach in te schakelen, hebben anno 2021 alle vrouwelijke ondernemers die ik ken al eens gebruik gemaakt van coaching. Meer nog: ELKE succesvolle persoon die ik ken, heeft gebruik gemaakt van een coach. Van ondernemers tot ceo’s, artiesten en topatleten.

Ik heb zelf ook al meerdere keren gebruikt gemaakt van een coach en zal dit ook blijven doen.

Want jezelf laten coachen is een wijze investering die je ruimschoots terugverdient!

Hieronder som ik de belangrijkste voordelen van een coach op.

Nadelen zijn er voor mij niet aan het inschakelen van een coach, maar natuurlijk is het wel belangrijk dat je de juiste coach kiest. Om je daarbij te helpen schreef ik deze blog.

Voordelen van een coach

  • Nieuwe inzichten

Een coach stelt de juiste vragen waardoor jij nieuwe inzichten krijgt en biedt je een nieuw en objectief perspectief.

  • Het is maatwerk

Bij 1 op 1 coaching is de aanpak zeer persoonlijk. De coach zal de oefeningen en vragen stellen die voor jou van toepassing zijn. Het voordeel van groep coaching is dan weer dat je ook motivatie en inspiratie kunt halen uit de andere deelnemers. Hierdoor verschilt coaching van (online) cursussen die niet persoonlijk op jou zijn afgesteld en waarbij je geen persoonlijke begeleiding krijgt.

  • Sneller je doelen behalen

Een coach zorgt ervoor dat je sneller je doelen zult behalen. Hij/zij zal je helpen om fouten te voorkomen en op het juiste pad te blijven.

  • Een partner in shine

Je kunt een coach zien als dé partner die er is om jou te laten stralen. Hij/zij wil dat jij de beste versie van jezelf wordt en is afwisselend jouw sparringpartner, klankbord, motivator, kritische wake up call, stok achter de deur, ‘moeder’ en nog veel meer. Een goede coach haalt jouw talenten naar boven en bewaakt ook jouw energie en zelfzorg. Haar/zijn enige doel is jou te zien slagen!

  • Betere relaties

Wanneer je geen coach hebt is de kans groot dat je (te)veel gaat leunen op je partner, vriendinnen en/of familie.

Deze mensen zijn vaak niet in staat om jou (objectief) te helpen wat uiteindelijk de relatie verslechterd.

  • Voorkomt kwalen en burn out

Vaak kloppen mensen aan bij een coach als het eigenlijk al te laat is. Ze hebben een burn out of lichamelijke klachten en zoeken dan pas hulp. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen tijdig hulp vraag aan een coach, veel kwalen en burn outs voorkomen kunnen worden. Een goede coach zal je uiteraard ook doorverwijzen naar een psycholoog als dat nodig zou zijn.

  • Betere resultaten en een verhoogd geluksgevoel

Wanneer je een ondernemer bent zul je hoogstwaarschijnlijk meer omzet behalen door een hogere productiviteit.

Van de (particuliere) dames die ik coach hoor ik keer op keer dat ze zich gelukkiger voelen en meer empowered en dat ze daarvoor ook meer uit het leven kunnen halen. Zoals: het vinden van de juiste partner,  hun dromen najagen,  een eigen zaak starten, een loonsverhoging krijgen etcetera.

 
Het effect van een coach is bewezen


Onderzoek door Manchester Inc. (Florida) toonde aan dat investeringen in coaching een gemiddelde return on investment (ROI) gaf van bijna zes keer de kost van de coaching (Jan. 2001, HR.com).

– Een studie, geciteerd in het prestigieuze Public Personnel Management Journal, vond dat een klassiek management training program de productiviteit van een manager verhoogde met 22%, maar wanneer het werd gecombineerd met 8 weken intensieve coaching, explodeerde de productiviteit van de manager met meer dan 85%.

– Een MetrixGlobal LLC studie (voor een Fortune 500 firma en de Pyramid Resource Group) vond dat coaching een return on investment van 529% en significante ontastbare voordelen voor de business met zich meebracht. Inclusief de financiële voordelen van medewerker-retentie kwam de globale ROI op 788%.

– Uit een overzichtsstudie door de Universiteit van Amsterdam blijkt dat gecoacht worden een positieve invloed heeft op onder meer je prestatievermogen en vaardigheden, welzijn, werkhouding en weerbaarheid.

via: wimannerel.be en www.psychologiemagazine.nl

Ben jij al overtuigd van de voordelen van een coach?

Heb jij zelf al eens een coach in de hand genomen?

Laat het mij hieronder weten in de opmerkingen!

Veel liefs,
Eliza

P.s wil je mij graag als coach?
Boek dan een gratis call om te kijken of wij een match zijn. 
Je kunt bij mij online coaching volgen of in Antwerpen (al mijn coachingsprogramma’s zijn één op één) 

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elize van der Plas - Feminine empowerment coach